41 işçinin yaşamını yitirdiği Bartın Amasra’da SOL Parti’nin yapacağı basın açıklaması öncesi valilik tarafından yasak konuldu. SOL Parti genel merkez yöneticilerinin önce ilçeye girişi yasaklandı, ardından 'eylem yasağı var' dendi. Otobüse Bartın girişinde el konulunca, SOL Partililer Amasra'da basın açıklamasının yapılacağı alana doğru yürümeye başladı. SOL Partililer "Burada güvenlik önlemi alacağınıza madenlerde alsaydınız, işçiler ölmezdi" dedi. Amasra'ya ulaşmayı başaran SOL Partililer, basın açıklamalarını gerçekleştirdi. Önder İşleyen, "Yaşanan kader, fıtrat değil, cinayettir" dedi.

SOL Parti engellere rağmen Amasra'da: Kader, fıtrat değil, cinayet!

HABER MERKEZİ

Amasra’da yaşanan maden felaketinin üzerinden 1 hafta geçti. Soruşturmalar sürerken Meclis’te araştırma komisyonu kuruldu. Amasra’yı adeta kuşatan iktidar yasaklarla kentte eylem yapılmasına izin vermiyor.

Amasra meydanında yapılacak basın açıklaması öncesi SOL Parti genel merkez yöneticileri kentin girişinde durduruldu. Emniyet güçleri valilik yasağıyla kente girişlerinin yasak olduğunu ve kente girmeyeceklerini belirtti. SOL Partililer siyaset yapma hakkının engellemeyeceğini belirterek kente gireceklerini ifade etti.

Bunun üzerine 10 dakika çevirmede bekletilen partililere kente girişlerine izin verildi. Yolda çevirme yapan kolluk kuvvetleri yine valilik kararıyla eylem yasağı olduğunu ve basın açıklamasına izin vermeyeceklerini belirtti. Bartın girişinde SOL Partililerin otobüsüne el kondu. Bunun üzerine SOL Partililer, Amasra'da basın açıklamasının yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçti.

sol-parti-ye-eylem-oncesi-amasra-da-yasak-kente-girisleri-yasaklandi-1078532-1.

SOL Parti Bartın İl Başkanı Adnan Soylu, “SOL Parti bu yasakları kabul etmiyor. İl örgütü olarak. Basınla paylaşma hakkımızı kullanacağız, Amasra’da olacağız. Maden faciasının kaza, kader, fıtrat değil ihmal olduğunu haykıracağız. Bu işin takipçisi olacağımızı ve asla peşini bırakmayacağızı ilan edeceğiz. Ailelere taziye ziyaretinde de bulunacağız” dedi.

"ÖNLEMLERİ MADENLERDE ALSAYDINIZ MADENCİLER ÖLMEZDİ"

Engelleme girişimine tepki göstermek için bir açıklama yapan SOL Partililer, "Bize bu barikatı kuranlar, bu güvenlik önlemlerini alanlar, madenlerde güvenlik önlemlerini alsalardı, bugün 41 madenci arkadaşımızı kaybetmemiş olurduk" dedi.

SOL PARTİ: ENGELLEYEMECEKSİNİZ

SOL Parti’den yapılan açıklamada, “41 canımız için Amasra meydanında öyle de böyle de buluşacağız. Engelleyemeyeceksiniz” denildi.

Amasra'daki eylemimiz engellenmeye devam ediyor. Arabalarına el konulan arkadaşlarımız yürüyerek Amasra'ya ulaşmaya çalışıyor.

41 canımız için Amasra meydanında öyle de böyle de buluşacağız. Engelleyemeyeceksiniz.

"BU MU KADER?"

SOL Partililer tüm engelleme girişimlerine karşın Amasra'ya bulaşmayı başardı. SOL Partililer burada "Bu mu kader?" pankarıyla basın açıklamalarını okudu.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Önder İşleyen, "Yaşanan kader, fıtrat değil, cinayettir" dedi. İşleyen sözlerine şöyle devam etti:

"Göz göre göre geliyorum diyen, ölümün taşlarının döşenmiş olduğu bir madenle ilgili gerekli tedbirleri almazsanız, eğer onları hayatta tutacak koşulları sağlamazsanız, sonra gelip ‘Bu da kaderdi’ demeyin. Bu ülkenin bütün kaynaklarına el koydunuz. O kaynaklardan azıcık bile bu işçileri hayatta tutacak tedbirleri almaya harcamadınız. O yüzden Soma’da ve Ermenek’te yüzlerce kardeşimiz öldü."