SOL Parti: Esnafa, işsize, yoksula kaynak aktarma yok, sadece kapanma var!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 18 günlük tam kapanma kararı ekonomik destek içermemesi nedeniyle büyük tepki çekti.

SOL Parti de "Halka, esnafa, işçiye, üreticiye, işsize, yoksula kaynak aktarma yok, aşı yapma hızı artışı yok! Sadece kapanma var" diyerek karara tepki gösterdi.

"Aylardır salgının durdurulması için alınması gereken önlemleri sıraladık," diyen SOL Parti açıklamasında şunları kaydetti:

"- Esnafa, işçiye, tarım üreticisine, yoksul halka bütçeden yeterli kaynak aktarıp,
- İşçiye ücretli izin verilip,
- Elektrik, su, iletişimin ücretsiz sağlanıp,
- İhtiyacı olana ücretsiz gıda, hijyen malzemesi sağlanıp,
- Yaygın ücretsiz test, hızlı aşılama, sistematik filyasyon ve ücretsiz sağlık hizmeti sağlayarak en az 14 gün tam kapanma dedik.

Hükümet bugün yaptığı açıklama ile halka bütçeden kaynak aktarmayıp, aşılama hız artışını sağlamayıp, 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sadece kapanma açıkladı!

Aylardır özel hastanelerin halktan para aldığını ifade ettik. İktidarı Sağlık Bakanlığını uyardık. Özel hastaneler başta olmak üzere kamulaştırılsın dedik.

Cumhurbaşkanı bugünkü konuşmasıyla, pandemide özel hastanelerin yoğun bakım ve aşı hizmetleri nedeniyle halkı soyduğunu itiraf etti!"

SOL PARTİ İZMİR SOKAĞA ÇIKIYOR

SOL Parti İzmir'den yapılan açıklamada ise tam kapanma sırasında herkese ücretli izin, sosyal ve ekonomik destek talebiyle eylem düzenleneceği duyuruldu.

27 Nisan (yarın) saat 16.00'da İzmir Kemeraltı girişinde düzenlenecek eylemin çağrısında "İnsanları evlerine hapsedip açlığa ve sefalete mahkum ederek tam kapanma halka değil, sermayeye hizmet eder," denildi.