Fahiş elektrik zamlarına karşı ülke çapında imza kampanyası başlatan SOL Parti, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde de stant açtı. Yurttaşlar imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

SOL Parti, fahiş fatura zamlarına karşı Zonguldak’ta da stant açtı

HABER MERKEZİ

SOL Parti tarafından fahiş elektrik zamlarına karşı başlatılan imza kampanyası Kırşehir, Balıkesir, Rize, Aydın gibi birçok ilde devam ederken, partinin 24 Şubat tarihinde açacağı dava için bir yeni stant ise Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde açıldı.

Elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan zamların geri çekilmesinin yanı sıra enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle Türkiye’nin birçok ilinde başlattığı imza kampanyasına Çaycuma’da yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

sol-parti-fahis-fatura-zamlarina-karsi-zonguldak-ta-da-acti-982212-1.

'BİRLİK OLALIM Kİ HALKIN BİR AVUÇ ENERJİ ŞİRKETİ PATRONUNA BOYUN EĞMEYECEĞİNİ ANLASINLAR'

İmza standında dağıtılan bildiride, “Enerji şirketleri daha çok kar etsin diye elektrik faturalarımız ikiye üçe katlandı. Tükettiğimiz elektriğin kat be kat fazlasını ödemek zorunda bırakılıyoruz. Bu adil olmayan faturaları reddediyoruz” dendi.

Artan hayat pahalılığı nedeniyle yurttaşların faturaları ödeyecek gücünün kalmadığı hatırlatılan bildiride şunlar kaydedildi:

"2021 yılında 5 milyon ailenin elektriği kesilmiş; zamlar sonrasında bu oranın ikiye üçe katlanacağı da açıktır. Enerji bir insan hakkıdır; hiç kimse bu haktan mahrum bırakılamaz. Zamlar derhal geri alınmalıdır! Zamların geri çekilmesi için enerji şirketlerine dava açıyoruz. Birlik olalım ki gücümüzü görsünler; birlik olalım ki bu halkın bir avuç enerji şirketi patronuna boyun eğmeyeceğini anlasınlar."

sol-parti-fahis-fatura-zamlarina-karsi-zonguldak-ta-da-acti-982213-1.

SOL Parti’nin acil talepleri ise şu şekilde:

• Zamlar derhal geri çekilmelidir.
• Elektrik yardım uygulamasında 150 kWh sınırı aylık 230 kWh’a yükseltilmelidir.
• Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır.
• Enerji bir insan hakkıdır; faturalarını ödeme güçlüğü çekenlerin elektriği, gazı ve suyu kesilmemelidir.
• Kalıcı çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır. Enerji bugün kamu hizmeti olarak sunulsa 100 lira olan fatura anında 25 liraya düşecektir.