SOL Parti: Gürültünün ardında NATO’culuk var

SOL Parti, İdlib’de yaşanan gerilime ilişkin açıklama yayımladı. “Bu savaş ABD menzilindeki bir savaştır!” denilen açıklamada, “Suriye topraklarında El Kaide uzantısı HTŞ ve diğer cihatçı örgütlere dayanılarak özerk alan oluşturma politikası ülkemizi bugünkü felakete sürükledi. Bu anlamsız harekatta çoğunlukla yoksul ailelerin çocuğu masum gençlerimiz ölüyor” ifadeleri kullanıldı.

İdlib’deki çatışmalar üzerinden savaş naralarının atıldığı belirtilen açıklamada, “Rejimi her yerde vuracağız diyen Erdoğan’dan, ‘yansın Suriye, yıkılsın İdlib’ diyen Bahçeli’ye hepsi ‘millilik’ adı altında savaş çağrısı yapıyor. Ama bilinmeli ki koparılan gürültünün altında Amerikancılık ve NATO’culuktan başka bir şey yoktur!” denildi.

İktidarın her fırsatta NATO’yu Suriye’de göreve çağırmasını ve ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey’in Türkiye ziyareti hatırlatılan açıklamada, “Türkiye, ABD ve NATO menzilinden çıkmalı, Suriye’deki savaşa son vermelidir. ABD başta olmak üzere tüm yabancı güçler Suriye’den elini çekmeli, Türkiye savaşın değil demokratik bir çözümün parçası olmalıdır” ifadeleri kullanıldı.