Yurttaşa yardım yapmak yerine bağış kampanyası başlatan iktidara bir tepki de SOL Parti’den geldi. Partinin Artvin İl Örgütü, “IBAN’a gönderecek paramız yok” diyerek Ankara’ya ödenmemiş faturaları ‘karşı ödemeli’ biçimde gönderdi

SOL Parti: IBAN’a gönderecek paramız yok, ödenmemiş faturaları gönderiyoruz

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler birçok yerde işten çıkarmalar ve ücretsiz izinlere neden olurken iktidarın yurttaşa yardım yapmak yerine bağış kampanyası düzenlemesine tepkiler yükseler devam ediyor. SOL Parti Artvin İl Örgütü, “IBAN’a gönderecek paramız yok” diyerek Ankara’ya kutu içinde ödenmemiş faturaları ‘karşı ödemeli’ olarak kargoladı.

SOL Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede, kargo firması önünde yaptığı açıklamada devletin yardım yapması gerekirken yurttaştan bağış istediğini hatırlattı. “Bizim kutularımızda onların kutuları gibi para yok. Bizim kutularımızda ödeyemediğimiz faturalar var” diyen Dede, Ankara’ya ödenmemiş faturaların olduğu bir kutu göndereceklerini söyledi.

Kutunun içine talpelerini koyduklarını da belirten Dede, “Bizler bu süreçte tüm çalışanlara en az 14 gün ücretli izin verilmesini, işten çıkarmaların yasaklanmasını, elektrik, su doğalgaz ve internet gibi ihtiyaçların salgın boyunca ücretsiz olmasını, ihtiyaç sahiplerine temel gıda yardımı yapılmasını, devlet ve özel hastanelerin tüm halka ücretsiz şekilde hizmet etmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SOL Parti Artvin İl Başkanı, “Bugünler için toplanan vergiler nerede?” diye sordu.