SOL Parti, Ankara Keçiören’deki Ovacık Mahallesi’nde İletişim Noktası açtı. Açılışta konuşan Feray Aytekin Aydoğan, "100 gün sonra yeniden kurulacak bir memleket yolculuğumuzu Ovacık’ta başlatıyoruz" dedi.

SOL Parti Keçiören Ovacık’ta İletişim Noktası açtı

BirGün ANKARA

Seçim gündemi hızla yoğunlaşırken SOL Parti, bir yeni merkezinin daha açılışını gerçekleştirdi.

Ankara Keçiören’deki Ovacık Mahallesi’nde SOL Parti İletişim Noktası, soğuk ve karlı havaya rağmen yurttaşların katılımıyla açıldı.

Eğitimci Feray Aytekin Aydoğan, SOL Parti İletişim Noktası’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün Keçiören’de, Ovacık’ta bir yol açıyoruz. Sıkılı yumruklarımızı, yıldızımızı, SOL İletişim Noktamızı, Ovacık halkına, Ovacık’ın devrimcilerine, gençlerine emanet ediyoruz. 100 gün sonra yeniden kurulacak bir memleket yolculuğumuzu Ovacık’ta başlatıyoruz. Biz sürekliliğiz, geçmişi gelecekle, aklı duyguyla örenleriz. Biz umuduz, inancı coşkuyla çoğaltanlarız” dedi.

Feray Aytekin AydoğanFeray Aytekin Aydoğan

Feray Aytekin Aydoğan, konuşmasında şunları ifade etti:

"Bu seçim olağan bir oylama değildir, memleketin geleceğine dair bir referandumdur. Bundan önceki referandumlarda, seçimlerde HAYIRI kararlılıkla nasıl örgütlediysek,bu kararlılığımız inatla, inançla devam etmektedir.

Bu karanlığa karşı herkesi sorumluluğa çağırıyoruz. Memleketin adaylık, milletvekillikleri tartışmaları ile geçirecek tek bir dakikası dahi yoktur. Mesele memleketi yeniden kurma meselesidir.

Eşitlikten, özgürlükten yana mücadele edenler olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu ülkenin en geniş muhalefet cephesini,HAYIR cephesini birlikte kurmaya çağırıyoruz. Taraf olmaya çağırıyoruz.

Tarafımız çocuk yaşta işçi olarak çalıştırılan, iş cinayetlerinde katledilen sınıfın,halkın çocuklarının Diclelerin, Fidanların tarafıdır.

Tarafımız Aladağ’da, Karaman’da yaşamları, umutları ellerinden alınan çocukların, cemaat yurtlarına mecbur bırakılan gençlerin, Enes Karaların, 6 yaşında gelinlik giydirilen bu karanlığa karşı cesaretle mücadele eden H.K.G’lerin tarafıdır.

Tarafımız Bartın Amasra’da, Soma’da, Ermenek’te madenlerde, inşaatlarda, tersanelerde iş cinayetlerinde katledilen emekçilerin tarafıdır.

Tarafımız İstanbul Sözleşmesi için, hakları,yaşamları için direnen kadınların tarafıdır.

Tarafımız bir arada yaşamın,barışın,kardeşliğin tarafıdır.

Çağrımız bu memleketteki tüm sosyalistlere,devrimcilere,ilericileredir.

Bu seçim herhangi bir seçim değildir, iz bırakacak bir seçimdir.

Bu ülkenin ilericileri, sosyalistleri, devrimcileri olarak tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıyayız.

Bu memleketin ilericilerini, sosyalistlerini, devrimcilerini, demokratlarını mücadele etmekten asla vazgeçmeyenleri olarak kendi özgücümüzle solun, sosyalistlerin, ilericilerin en geniş mücadele birliği için birlikte olmaya çağırıyoruz.

Bu memlekette devrimciler var, sosyalistler var, ilericiler var, bir mücadele tarihimiz var, sesini birlikte yükseltmeye çağırıyoruz.

Biz devrimcilerin,sosyalistlerin tarihi emperyalizme karşı tam bağımsız bir memleket için,emeğin hakları için, laik, aydınlık bir memleket için birlikte omuz omuza mücadele eden devrimcilerin tarihidir.

Memleketini çıkarsız ve karşılıksız sevenlerin “yeniden kurulacak bir ülkeyi aşkla örmeğe benzer devrimci olmak” diyenlerin tarihidir.

Tarihimizden aldığımız bilinçle biliyoruz en güçlü mücadeleyi örmek,örgütlemek birbirimizin elinden daha sıkı tutmayı gerektirir. Barikatlara karşı en büyük direnişlerimizi omuzlarımızın birbirimize en güçlü kenetlendiği zamanlarda örgütledik biz.

Devrimcilerin tarihi karanlığın en koyu olduğu günlerde güçlü ,yol açmanın tarihi olmuştur her zaman... Şimdi solun, sosyalistlerin, devrimcilerin güç birliği ile kendi özgücümüzle yürümenin yeniden birlikte yol açmanın zamanıdır.

4 duvar arasında kaldığını hissettiği her anda devrimciler ezber bozar ve yeni bir yol açar. O pencere devrimcilerin, sosyalistlerin, ilericilerin açtığı yoldur."