SOL Parti Kuşadası örgütü: Sefalet zammını kabul etmiyoruz

ŞENOL ESKİN

SOL Parti Kuşadası İlçe Meclisi, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan yeni asgari ücret ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin ekonomik krizde olduğunun vurgulandığı açıklamada "Faturalarımız her geçen gün katlanıyor. Hayat pahalılığı ve enflasyon emekçinin cebindeki üç kuruşu da alıyor" denilen açıklamada "AKP’nin sermayeden yana politika izlediğini açıkça ortaya koymaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın bir kısmı şöyle:

Türkiye ekonomik krizden geçiyor. Kriz en çok emeğiyle geçinenlerin hayatını vuruyor! Krizin sorumlusu iktidar bir avuç sömürücünün, şirketlerin-patronların yanında saf tutuyor! Kendi lükslerinden hiçbir şey eksik etmeyip, maaşlarına zam üstüne zam yaparken emekçilere kemer sıkma dayatılıyor! Yeni vergi ve zamlarla emekçiden alıp patronları kurtarmaya çalışıyor. Faturalarımız her geçen gün katlanıyor. Hayat pahalılığı ve enflasyon emekçinin cebindeki üç kuruşu da alıyor!

SEFALET ZAMMINA HAYIR!

Böyle bir dönemde asgari ücretin net 2 bin 324 lira olarak belirlenmesi emeği ile geçinen ülke insanı ile alay etmektir. Brüt 2 bin 943, net 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücret açıklanırken bakan Selçuk’un ‘sosyal adaleti pekiştirmeyi, işçilerimizi ve işverenleri birlikte korumayı hedefledik’ demesi, AKP’nin sermayeden yana politika izlediğini açıkça ortaya koymaktadır.

Bu sefalet zammını kabul etmiyoruz!