Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyor. 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne kendi ismi ve amblemiyle Sosyalist Güç Birliği çatısı altında katılacak olan ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek SOL Parti, 2 Nisan'da 1000 noktada seçim çalışmaları için sahaya ineceklerini açıkladı.

SOL Parti seçim yürüyüşünü başlatmak için 1000 noktada sokağa çıkıyor

SOL Parti, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurdu. 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne kendi ismi ve amblemiyle Sosyalist Güç Birliği çatısı altında katılacak olan SOL Parti, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne ilişkin 2 Nisan'da ülke çapında seçim çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Seçime AKP listesinden girecek olan Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDAPAR'a gönderme yapılan paylaşımda, "Kafa kesmekle tehdit eden Hizbullahçıları da onları ittifaklarına alıp sarıp sarmalayanları da yeneceğiz! 2 Nisan pazar günü, seçim sürecimizi başlatmak üzere ülke çapında 1000 noktada bildirilerimizle, mektuplarımızla sokağa çıkıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklayan SOL Parti, "Seçim sürecinde yaşanabilecek olası sorunlar karşısında Saray rejiminin yıkılması için Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek tüm muhalefet güçleriyle birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerine yer vermişti.