Çiftçilerin küresel örgütü La Via Campesina (Çiftçi Yolu) tarafından, Brezilya’da katledilen topraksız çiftçiler anısına ilan edilen 17 Nisan Dünya Çiftçilerinin Mücadele Günü, her yıl kutlanıyor. SOL Parti üyeleri bu önemli günde deprem felaketlerinin ardından üretmeye devam eden Defne Kadın Kooperatifi'ni ziyaret etti.

SOL Parti, Uluslararası Çiftçi Mücadele Günü'nde Defne Kadın Kooperatifi üyeleriyle buluştu

17 Nisan Dünya Çiftçilerinin Mücadele Günü olarak kutlandı. Dünya çiftçileri için 17 Nisan, tıpkı 1 Mayıs ya da 8 Mart gibi simgesel ve mücadele anlamına gelen bir gün.

SOL Parti, Uluslararası Çiftçi Mücadele Günü'nde Defne Kadın Kooperatifi'ni var eden üretici kadınlarla bir araya geldi.

SOL Parti üyeleri, deprem sonrası el ele verip kooperatifi tekrar ayağa kaldıran kadınlarla üretimi, kooperatifi, bölgede küçük üreticiliğe dayalı tarımı ele alan bir görüşme gerçekleştirdi. Deprem öncesi kadın dayanışmasıyla ürettikleri ürünleri yurttaşlarla buluşturan Defne Kadın Kooperatifi'ne ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyen SOL Parti üyeleri, "Emekçi kadınlarımızın pazara yeniden ulaşmaları için yeni ağlar kurup dayanışmayı büyüteceğiz" açıklamasında bulundu.