Beşiktaş İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde “İnsanlar ölüyor, aşılar nerede?” diye soran SOL Parti üyeleri, yetersiz aşının ölüm anlamına geldiğini vurgulayarak okudukları basın açıklamasının ardından İlçe Sağlık Müdürlüğüne toplu dilekçe verdi. Benzer eylemler Kartal ve Esenyurt'ta da yapıldı.

SOL Parti: Yetersiz aşı ölüm demektir

HABER MERKEZİ

SOL Parti Beşiktaş, Beyoğlu ve Kâğıthane ilçe örgütleri Beşiktaş İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde “Aşı nerede?” diye sorarak toplu dilekçe verdi.

SOL Partililer tarafından İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, salgın boyunca başarısızlıktan başarısızlığa koşan iktidarın aşı konusunu da muammaya çevirdiği kaydedilerek, “11 Aralık'ta aşılama başlayacak açıklamasını yapan Sağlık Bakanı, ancak 1 ay sonra ve sınırlı sayıda aşı getirebilmiş olmanın açıklamasını yapamıyor” ifadelerine yer verdi.

“Bugün de ne kadar aşı anlaşması yapıldığı, aşıların ne zaman geleceği ya da aşının neden alınamadığı sorularına iktidardan bir yanıt verilebilmiş değil” denilen açıklama şöyle sonlandırdı:

“Yetersiz aşı ölüm demektir. Aşının gecikmesi halk sağlığı sorununu büyütüyor! Her gün yeni insanların hastalanmaya devam ettiği, ölümlerin sürdüğü bu krizin sorumlusu iktidardır. Herkesin ücretsiz ve zamanında aşı vurulma hakkı var. Aşılanma talebimizi yükseltmeliyiz.”

sol-parti-yetersiz-asi-olum-demektir-834843-1.

DİLEKÇELER VERİLDİ: AŞILANMAK İSTİYORUM

SOL Parti üyeleri, açıklamanın ardından aşı talebi ile dilekçelerini ilçe sağlık müdürlüğüne bıraktı. Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Salgından korunmak için güvenli, koruyucu, genel kabul gören ve geçerli bilimsel değerlendirmelerden geçen Covid-19 aşısıyla bir an önce aşılanmak istiyorum. Birçok ülkede vatandaşların hangi tarihte aşı olacağının belirlendiği haberlerini okuyoruz. Hangi tarihte, hangi aşıyla aşılanacağım konusunda tarafıma bilgi verilmesi için gereğini arz ederim."

KARTAL VE ESENYURT'TA DA EYLEM

SOL Parti üyeleri, sadece Beşiktaş'ta değil, İstanbul'un 1. ve 3. bölgelerinde de eylem gerçekleştirdi. Kartal ve Esenyurt'ta halka aşı temin edilmesi için bir araya gelen SOL Partililer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve hükümete tepki gösterdi. Bu ilçelerde de okunan basın açıklamalarının ardından dilekçeler sağlık müdürdüklerine teslim edildi.