Gebze'de SOL Parti yöneticileri Buğra Aydoğan ve Erdem Şimşek, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle ev baskınıyla gözaltına alındı. SOL Parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişinin Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi
SOL Parti yöneticilerine sabah baskınıyla ‘sosyal medya’ gözaltısı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde SOL Parti yöneticileri, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

SOL Parti'den yapılan açıklamada, "Gebze'de, sosyal medya paylaşımları gerekçesi gösterilerek, ilçe yöneticilerimiz Buğra Aydoğan ve Erdem Şimşek bu sabah ev baskınlarıyla gözaltına alındı" denildi.

"Tepeden tırnağa hukuksuz, adaletsiz ve zorbaca yapılan gözaltılar derhal sonlandırılmalıdır" denilen açıklamada, "SOL Parti bir adım geri atmadan her yerde mücadeleyi örgütlemeye devam edecek" tepkisi gösterildi.

Gebze'de SOL Parti yöneticileri Buğra Aydoğan ve Erdem Şimşek’in sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ev baskını ile gözaltına alınmasının ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldüğü öğrenildi.

1’i gazeteci olmak üzere toplam 8 kişinin daha gözaltına alındığı belirtilirken, Avukat İlkay Deniz Torun, “Alınan arkadaşların dosyaları hazır olmadığı gerekçesi ile ifadeleri alınmıyor. Verdikleri bilgilere göre bu akşamı nezarethanede geçirecekler. Dosya hazır olmadığı için kesin olmamakla birlikte gözaltı kararının  ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla gerçekleştiğini öğrendik” dedi.

4 günlük gözaltı süresinin olduğunu belirten Torun, “Henüz kesin olarak söylenmiş bir şey yok. Süreci uzatmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarımızın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.