SOL Parti’den direnen Barutçu Tekstil işçilerine destek

Emek Servisi

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde sendikalaştıkları için işten atılan ve 272 gündür direnen Barutçu Tekstil işçilerinin açtığı işe iade davası dün görüldü.

 SOL Parti Bursa İl Örgütü, davaya ve direnişe ilişkin açıklama yayımladı.

Davanın 2. duruşmasının Bursa 10. İş Mahkemesi’nde yapıldığı belirtilen açıklamada, sendikalaştıkları için işten atılan işçiler için başta Barutçu Tekstil patronu olmak üzere  işverenlere seslendikleri aktarıldı.

 İşverenlerin insanca bir çalışma ortamı ve ücret talebinde bulunan işçilere baskı uygulamaktan vazgeçmesi istenen açıklamada, şunlar dile getirildi: “Sendika kurmak hem insani hem de anayasal bir haktır. Bu haklarını kullanamamaları için yapılan baskılara ve yasadışı girişimlere son verin. Fabrikalarda çalışan yüzbinlerce emekçiye seslenmek istiyoruz: Bugün bu işçilerin başına gelen kötülüklerin belki de daha fazlasını işyerlerinizde yaşıyorsunuz. İşten atmalara karşı direnen sınıf kardeşlerinizle dayanışmayı eksik etmeyin. Barutçu Tekstik emekçilerinin en doğal haklarını gasp edip onları işten çıkartarak vahşi düzeninize yem etmenize izin vermeyeceğiz.”