Muğla’da 10 günden fazla süredir yangınlar devam ederken, SOL Parti üyeleri yurttaşlarla dayanışmak için yangın bölgesini ziyaret etti. Bölgede açıklama yapan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi, insanların yaşadığı mağduriyetin AKP’nin rant politikaları sonucu olduğunu söyledi.

SOL Partililer yangın bölgesinde: Halk yangınlarla baş başa bırakıldı


MEHMET ERDAL

SOL Partililer, Muğla’da 10 günden fazla süredir yangınların devam ettiği ve yangınların söndürüldüğü bölgelere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Muğla’nın Marmaris, Milas, Bodrum ve Köyceğiz bölgelerini ziyaret eden SOL Partililer, halkın yangınlarla baş başa bırakıldığını söyledi.

sol-partililer-yangin-bolgesinde-halk-yanginlarla-bas-basa-birakildi-908203-1.

Yangın bölgesinde açıklama yapan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi, “Burada yangının söndüğü ve hala devam eden bölgelere gittik. Türkiye’de yaşanan diğer afetlerle de olduğu gibi burada halk büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyetin AKP’nin rant politikaları sonucu olduğunu görüyoruz. Burada ilk yardım timlerinin ortadan kaldırıldığı, yangın söndürme araçlarının azaltıldığı, ilk müdahale timlerinin taşerona verildiği gibi durumları görüyoruz. Bugün karşılaştığımız durumdaysa çok faz canlı yaşamını yitirmiş, ağaçlar yanmış ve köylüler evlerini kaybetmiş durumda. En önemli köylülerin tüm geçim kaynakları yok olmuş durumda. Ne yangın öncesinde, ne yangın sırasında ne de yangın sonrasında insanların mağduriyetini giderecek bir politika üretilmemiş durumda” dedi.

HALK YANGINLA BAŞ BAŞA

SOL Parti MYK Üyesi Göksu Cengiz ise, yurttaşların taleplerin karşılanmayacağının çok açık olduğunu belirterek, “Köylü burada yangınla baş başa bırakılmış durumda. İnsanlar kazma küreklerle evlerini, ormanlarını ve ahırlarını korumaya çalışıyorlar. Çok büyük bir orman alanı tamamen yangına teslim edilmiş. Yangının yerleşim yerlerine sıçramaması gibi basit düzeyde bir fikirle yangını söndürmeye çalışıyorlar. Ama kocaman bir orman alanı canlılarla birlikte yanmaya devam ediyor. Hem insanların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi hem de böyle bir felaketin önlenebilmesi için hiçbir önlem alınmadığını görüyoruz” diye konuştu.

sol-partililer-yangin-bolgesinde-halk-yanginlarla-bas-basa-birakildi-908204-1.

SOL Parti Muğla İl Başkanı Ergun Özcan da, şunları kaydetti: “Yaklaşık 3 gündür Muğla, Marmaris, Köyceğiz ve Milas’taki yangın yerlerini ve etkilenen köyleri dolaştık. Yangından etkilenenlerle bir araya gelerek sorunlarını dinledik, dertleştik. Dayanışma faaliyeti içinde bulunmaya çalıştık. Bu dayanışma ilişkisi AKP iktidarını rahatsız etti ve Dayanışma Gönüllüleri alandan çıkarıldı. Bu dayanışma AKP iktidarının geç müdahalesini ve insanların biz nasıl yönetiliyoruz sorusunu sorgulayan bir olaydı. Yangın dışında iktidarın ciddi ihmalleri vardı. Orman teşkilatı ve gönüllüler canla başla çalışarak yangını durdurmak için çabaladı. Tüm herkesin ihtiyaçlarını takip etmeye devam edeceğiz. Sahada bulunarak taleplerin takipçisi olacağız. Yanan orman alanlarında yapılaşmaya izin vermeyeceğiz.”