Sol partiler ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyecek olan AKP Hükümeti’nin savaş tezkeresine karşı çıkarak, tezkerenin “Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist barbarlığa onay vermek” anlamına geleceğini söyledi

Sol tek ses oldu: Savaşa hayır!

YILMAZ DEMİR

Sol partiler ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyecek olan AKP Hükümeti’nin savaş tezkeresine karşı çıkarak, tezkerenin “Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist barbarlığa onay vermek” anlamına geleceğini söyledi.

“KANLI OYUNLARA DİRENELİM’’
ÖDP:
“Bu tezkere Suriye’de körüklenen mezhepçi-çeteci kaosun ülkemize daha çok taşınması demektir. Rojava’da gelişen Kürt halkının iradesine doğrudan müdahale etmektir. Emperyalist saldırganlığı, çeteciliği ve AKP’nin bölgesel savaş planını durdurmak için tezkereye hayır. Emperyalistlerin, çetecilerin ve AKP’nin saldırıları karşısında Kobane’de direnen Kürtlerle, IŞİD katliamlarına uğrayan Türkmenler, Ezidiler ve tüm Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı büyüterek bu kanlı oyunlara direnelim.

“TEZKERE ABD’YE DAVETİYE’’
EMEP: “Tezkere ABD’ye bir davetiye olacak. IŞİD terörizminin bölgeden defedilmesinin yolu koalisyon, bölge egemenleri ve onların müttefiklerinin bölgeyi işgali olamaz.”

ESP: “AKP iktidarı, Suriye iç savaşı başladığı günden bu yana Rojava’yı boğmak üzere her türlü planı devreye koydu. Tezkere açıktan Kürt halkına ve bölge ezilen halklarına savaş ilanıdır.”

SYKP: “Ortadoğu’da savaşı en az IŞİD kadar isteyen AKP tüm hazırlıklarını bu yönde yapıyor. Çözüm halkların IŞİD’e, emperyalistlere, onların taşeronu hükümete karşı birleşik mücadelesindedir.”

Halkevleri: “Tezkere AKP’nin kendini kurtarma tezkeresi olarak gündeme getirildi. AKP, Ortadoğu’daki kirli savaşta önemli başarısızlıklarla karşı karşıya kaldı. Türkiye halklarının geleceğini ipotek altına alacak bu tezkereye karşı çıkılmalıdır.”

HTKP: “AKP Hükümeti hem işgalci ve işbirlikçilerin kurduğu kirli koalisyonun dışında kalmak istemiyor, hem de Irak ve Suriye’nin iç işlerine müdahale için fırsat kolluyor. Türkiye’nin Irak ve Suriye’de sürmekte olan savaşa TBMM onayıyla dahil olması anlamına gelecek yeni tezkere Meclis’ten geçmemelidir. Daha fazla kan ve gözyaşı dökülmesi anlamına gelecek tezkere, Türkiyeli emekçiler ve ilericiler için gayrımeşrudur.”