Solkültür’den bu ay 3 kitap birden

Kültür Sanat Servisi

Solkültür Yayınevi bu ay ‘Anti-Emperyalizm ve Bağımsızlık Fikri’, ‘Bir Yol Var-Rejim Krizi ve Sol Çıkış’, ‘Büyülendiklerim’ adlı üç kitabı okuyucularla buluşturdu.

ANTİ-EMPERYALİZM VE BAĞIMSIZLIK FİKRİ

Anti-Emperyalizm ve Bağımsızlık Fikri adlı kitap akıl karışıklığının görünür hale geldiği bu iklimde, dünden bugüne anti-emperyalist mücadelenin önemini anlatıyor. Birbirinden değerli düşünürlerin ve anti-emperyalist mücadelenin etkili bir şekilde verildiği 1960-70’li yıllara tanıklık etmiş değerli öznelerin katkılarıyla açığa çıkan bu eser, gelecek kuşaklar için de kılavuz niteliğinde.

solkultur-den-bu-ay-3-kitap-birden-1018430-1.

Kitapta Taner Timur, Korkut Boratav, Oğuz Türkyılmaz, Serpil Güvenç, Seyhan Erdoğdu, İbrahim Varlı, İlhan Uzgel, Anıl Aba, Aziz Konukman, Ozan Gündoğdu, Özge Güneş, Barış İnce, Merdan Yanardağ, Bülent Forta, Hayri Kozanoğlu'nun imzaları var.

BÜYÜLENDİKLERİM

Edebiyatımızın değerli şairi ve yazarı Haydar Ergülen’in Büyülendiklerim adlı kitabında büyülenerek okuduğu 22 büyük yazarı anlatırken, hemen her gün keşfettiği farklı yazarları da anmayı ihmal etmiyor. Ergülen, tarihe not düşen bu kitabında bizleri ülkemizin edebiyat tarihinde büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

solkultur-den-bu-ay-3-kitap-birden-1018432-1.

BİR YOL VAR-REJİM KRİZİ VE SOL ÇIKIŞ

Bir Yol Var-Rejim Krizi ve Sol Çıkış adlı kitabın ise birinci bölümü siyasi gelişmeler ve sol hareketin bu süreçler karşısında izlediği politikalara ilişkin değerlendirmelere odaklanıyor. İkinci bölümde ise solda kafa karışıklığının devam ettiği bazı teorik başlıklardaki ayrım noktalarının ele alındığı yazılar yer alıyor. Kitabın üçüncü bölümü ise ağırlıkla 21. yüzyılın direniş hareketleri eksenindeki arayışlar ve tartışmalara ilişkin notlardan oluşuyor. Kitapta ayrıca '12 Eylül ve Sol' başlıklı ara bölüm de var. YOL Dergisi’nin, 12 Eylül’ün 40. yılı vesilesiyle hazırladığı bu dosyada Devrimci Yol ve sol hareketin 12 Eylül’ü nasıl değerlendirdiğini okuyabilirsiniz.

solkultur-den-bu-ay-3-kitap-birden-1018433-1.