Bir bankanın Soma ilçesindeki şubesinde çalışan bir memurun madenci yakınlarına yatırılan yardım paralarını çaldığı ortaya çıktı. Paralerin geri ödeneceğine dair taahhüt verilirken, söz konusu memur ile ilgili soruşturma sürüyor

Soma'da banka memuru madenci eşlerini dolandırmış!

Soma katliamında hayatını kaybeden madenci yakınlarının, bir banka ilçedeki şubesinde çalışan bir memuru tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Banu Şen'in haberine göre dolandırma, eşi Ali Gül’ü Eynez kömür ocağında meydana gelen katliamda yitiren Meryem Gül’ün bankaya yatırdığı yardım paralarının hesaptan yok olmasıyla ortaya çıktı.

Gül, bu paraları bankaya yatırdığı geçtiğimiz Mart ayında bir memurun aralarında madencilerin de olduğu hesapları boşalttığı kulaktan kulağa yayılmaya başlamasıyla hesabını yeniden kontrol etti. Hesabında hiç para kalmadığını göründe durumu banka yetkililerine bildirdi. Bankadaki yetkililer ise paranın kendisine iade edileceğini, konunun araştırılacağını, biraz beklemesini söyledi. Ancak Mayıs ayında herhangi bir gelişme olmayınca Gül Kaymakamlık’ta Soma Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet dilekçesi yazdı. Dilekçe daha sonra savcılığa yönlendirildi.

KAYMAKAM: FAİZİYLE ÖDENECEK?
Kaymakam Bahattin Atçı, son aldıkları bilgilere göre banka memurunun iş sözleşmesinin feshedildiğini anlattı.

“Öğrendiğimiz kadarıyla mağdurların paraları banka tarafından geri ödenecek. Vadeli olanlar faiziyle birlikte” diyen Atçı, buna karşın soruşturmanın hâlâ sürdüğünü söyledi.

‘YA VERMEZLERSE’
Eşinin 13 yıllık madenci olduğunu söyleyen Meryem Gül ise “İzmir’e sevk ettiler endoskopi için. Gitmek için aylığımızı almayı bekliyorum. O para benim çocuklarımındı. Beş kuruşsuz kaldık. Korkuyorum da, ya kızıp paramı vermezlerse?” dedi.

Gül’ün tek dolandırılan madenci eşi olmadığı da belirtiliyor. Adının açıklanmasının istemeyen bir madenci eşi, kendisinin de aldığı tazminat ve paraların çalındığını, ancak daha sonra banka tarafından geri ödendiğini belirtti.

Madenci eşleri sadece devletin sözlerini yerine getirmemesi ile değil, skandalların damga vurduğu bir yargı süreciyle boğuşuyor. Hükümetin katliamla ilgili kamu görevlilerin soruşturulmasına izin vermemesi nedeniyle, yalnızca işletici firma Soma Madencilik A.Ş.’nin yetkili personeli yargılanıyor. Davanın bir numaralı sanıkları ise, suçlamaları reddederek hiçbir sorumluluk kabul etmeye yanaşmamaları nedeniyle büyük tepki çekmişti. 15 Haziran’da görülecek ikinci duruşmada davanın kamuya da genişletilmesi yeniden gündeme gelecek.