Soma Katliamı’nın faillerinden Soma Holding, işçilerin can güvenliğini hiçe saymayı sürdürüyor. Şirketin işlettiği Yeni Çeltek İşletmesi’nde göçük altında kalan 4 işçi ölümden döndü. İşçiler “Soma Holding’in malzeme vermemesinden kaynaklandı bu olay” dedi. Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan, Soma Holding’e bağlı Gürmin Enerji tarafından işletilen Yeni Çeltek Linyit İşletmesi’nde önceki akşam önceki akşam saat 18.00 sıralarında göçük […]

Soma Holding’e ‘Dur’ diyen yok!

Soma Katliamı’nın faillerinden Soma Holding, işçilerin can güvenliğini hiçe saymayı sürdürüyor. Şirketin işlettiği Yeni Çeltek İşletmesi’nde göçük altında kalan 4 işçi ölümden döndü. İşçiler “Soma Holding’in malzeme vermemesinden kaynaklandı bu olay” dedi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan, Soma Holding’e bağlı Gürmin Enerji tarafından işletilen Yeni Çeltek Linyit İşletmesi’nde önceki akşam önceki akşam saat 18.00 sıralarında göçük meydana geldi. ‘435 Panosu Klasik Ayak Üretim’ denilen yerde oluşan göçükte Orhan Kutluca, Olcay Gücek, Adem İbik ve Bülent Şehri toprak altında kaldı. Yoğun çabalar sonucunda işçiler toprak altında çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Hastanedeki tedavileri dün tamamlanan Orhan Kutluca, Bülent Şehri ve Adem İbik taburcu edilirken, bacağında kırık olan maden işçisi Olcay Gücek’in hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Göçük nedeniyle yaralanan işçilerden Adem İbik, göçük oluşurken durumu fark ettiğini ve koşarak toprak yığını altında kalmaktan kurtulduğunu anlattı.

DHA’ya konuşan İbik, “4/12 vardiyasına gitmiştik. Direkleri kurmaya çalışırken yukarıdan taşlar gelmeye başladı. Ardından arkadaşımız Olcay göçüğün içinde kaldı. Vardiyada yaklaşık 35 kişi çalışıyorduk. Göçük madenin bir kısmında meydana geldi” dedi.

ŞİRKET MALZEME VERMEDİ

Göçüğün eksik malzemeden kaynaklandığını vurgulayan İbik, “Soma Holding’in malzeme vermemesinden kaynaklandı bu olay” dedi. Olayı duyarak ocağın önüne gelen işçi yakınları da yaşananlara tepki gösterdi. Bir işçi yakını, “Malzemeleri eksik, çalışma şartları çok zor zaten, uzun zamandır söyleniyor, bekleniyordu böyle bir şey olabileceği. Bugün yaralı çıktılar, illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Biz bu acıları daha önce çok yaşadık” diye konuştu.