Devletin duyarsızlığı nedeniyle hâlâ tazminatını alamayan ve bir türlü yeni bir iş bulamayan madenci Sefa Köken, sağ kurtulduğu Soma Katliamı'nın birinci yıldönümünde haciz tebligatı aldı

Soma katliamından sağ kurtulan işçiye haciz

Soma’daki maden katliamından sağ kurtulan ve son 3 aydır bulamadığı için kredi borucunu ödeyemeyen maden işçisi Sefa Köken'in evine, katliamın birinci yıl dönümü olan 13 Mayıs’ta haciz tebligatı geldi.

Köken, bundan iki yıl önce evlilik için çektiği banka kredisini, ödeyemediği için hacizlik oldu.

Milliyet Ege'den Ender Aldanmaz'ın haberine göre, Kınık’ta yaşayan Köken, iki yıl önce evlilik masraflarını karşılamak için bir bankadan 15 bin lira kredi çekti. En az 301 madencinin katledildiği facianın ardından iş bulamayan maden işçisi, son üç aydır kredi taksitlerini ödeyemiyordu. Bunun üzerine de banka, haciz işlemini başlattı. Tebligatın tam da facianın yaşandığı 13 Mayıs günü gelmesi, bir bakıma devlet kurumları ve özel şirketlerin duyarsızlığını da gözler önüne serdi.

'AYNI DURUMDA 20 ARKADAŞIM VAR'
Köken, devletin katliamın ardından hâlâ tazminatlarını ödemediğini, bununla birlikte ilçede iş imkânı bulunamadığını vurguladı. Benzer durumda en az 20 arkadaşının olduğunu belirten Köken, ““Suçsuz, günahsız insanlarız. Facianın yıldönümünde evime haciz geldi. Bu durum ağrıma gidiyor. Benim bildiğim 20 arkadaşım aynı durumda. Parasızlıktan evini, arabasını, hatta evlilik yüzüğünü satan arkadaşlarım var. İşsizlik maaşlarımız bu ay kesiliyor, tazminatlarımız hala ödenmedi. Bizi işe almıyorlar” dedi.

Köken, katliamın ardından da çeşitli mecralarda son derece çarpıcı açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Enver Aysever’in o dönemde CNNTürk’te yayımlanan Aykırı Sorular programına katılan Köken, AKP mitinglerine tehditlerle götürüldüklerini, kendisinin de sendika seçiminde aday olduktan sonra gözdağı verilerek çekilmek zorunda kaldığını söylemişti.