Mazminat ve emeklilik haklarını alamayan madencilerin direnişi sürüyor. Bağımsız Maden-İş Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal, “Şu an bekliyoruz ama sonunda kazanacağız. Tüm işçiler olarak buna inanıyoruz” dedi.

Somalı maden işçileri umutlu: Kazanacağız!

AYCAN KARADAĞ

Manisa Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden katliamının ardından tazminatları ödenmeden işten atılan, tazminat ve emeklilik haklarını alamayan madencilerin Ankara’ya başlattığı yürüyüş 18. gününde. Madenciler Kırkağaç’ta direnişlerini sürdürüyor.

Bağımsız Maden-İş Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal, Pazartesi günü durumun netleşeceğini ifade ederek, “Şu an bekliyoruz ama sonunda kazanacağız. Tüm işçiler olarak buna inanıyoruz” dedi.

“Şu ana kadar bir gelişme yok. 2 gün içerisinde bir sonuç gelir diye bekliyoruz" diyen Kartal, "Şu an bekliyoruz. Nöbetimiz sürüyor. Soğuk demeden mücadeleye devam ediyoruz. Nöbetleşe bir süreç götürüyoruz. Şu an hiçbir işçimizde sorun yok. Ermenek’te arkadaşlarımızla beraber mücadelemiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü Ermenek’in kazanımla biteceğini düşündüklerini belirten Kartal, "Manisa’da ise şu an bekliyoruz ama sonunda kazanacağız. Tüm işçiler olarak buna inanıyoruz. Burada bir belirsizlik var ama burada da kazanacağız. Emekçiler olarak buna inanıyoruz. Haklarımızı kazanana kadar mücadele edeceğiz. Talebelerimiz belli. Pazartesi olumlu bir sonuç çıkmazsa direnişe devam edeceğiz” diye konuştu.