Son pişmanlık neye yarar: Mehmet Baransu Metris Cezaevi'nden özür diledi

Balyoz darbe planını belgelerini yayınladığı için tutuklanan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden 'zindandan kamuoyuna' başlıklı mektup yazdı.

Mektubunda belgeleri yayımladığı dönem ve sonrasında hükümete verdiği destekten dolayı pişman olduğunu söyleyen Baransu ,"Askeri vesayetle, statükoyla canım pahasına mücadele ederken, asıl sorunu göremediğim için; 'demokrasiyi, hukuku, adaleti, getirecekler' diye destek verdiğim insanların gerçek yüzünü fark edemediğim için tüm kamuoyundan özür dilerim" dedi.


EMPATİ KURUYORUM
Baransu mektubunda toplu bir özeleştiri ihtiyacı duyulduğunu da belirtti. 51 gündür tek başıma kaldığı hücrede özeleştiri yaptığını söyleyen Baransu, “Kullandığım sert dil başta olmak üzere, dün anlayamadığım, empati kuramadığım kişilerle ve toplum kesimleriyle empati kuruyorum” ifadelerini kullandı.

Baransu tarafından yayımlanan belgeler sonucu Balyoz davası sanıkları önce yıllarca tutuklu yargılanarak ağır müebbet cezalarına çarptırılmıştı. Ancak özel mahkemelerin kaldırılması üzerine yeniden başlayan davada ise savcılar bu kez sanıkların beraatını istedi. Yaşananlara dair fikrinin de değiştiğini söyleyen Baransu, “Bu ülkenin en büyük sorunu askeri vesayet değilmiş. Biz değerlerimizi, dinimizi, ahlakımızı yitirmişiz. Bu büyük sorun karşısında askeri vesayetin, statükonun ne önemi var?” dedi.