Sahillerinin yüzde 86’sını dolgu nedeniyle kaybeden Trabzon’un halkın denize girebildiği son sahili olan Akçaabat ilçesindeki Söğütlü ve Yıldızlı arasındaki bölümün doldurularak duble yol yapılması projesine tepkiler sürüyor. Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, “Yakın zamanda ihaleye çıkarılması beklenen proje kapsamında Trabzon’da, yolun dolgu yapılmadan geçirildiği nadir yerlerden biri olan Akçaabat ilçesinde 3,5 kilometrelik deniz […]

Son plaj da doldurulacak

Sahillerinin yüzde 86’sını dolgu nedeniyle kaybeden Trabzon’un halkın denize girebildiği son sahili olan Akçaabat ilçesindeki Söğütlü ve Yıldızlı arasındaki bölümün doldurularak duble yol yapılması projesine tepkiler sürüyor.

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, “Yakın zamanda ihaleye çıkarılması beklenen proje kapsamında Trabzon’da, yolun dolgu yapılmadan geçirildiği nadir yerlerden biri olan Akçaabat ilçesinde 3,5 kilometrelik deniz doldurulmak isteniyor” dedi. Köse, trafiği rahatlatmak iddiası ile planlanan dolgu yol yerine viyadük, tünel ve köprülü kavşaklar yapılabileceğini bildirdi.

“İPTAL DAVASI AÇARIZ”

Deniz dolgusu ile yol projesinin yanlış bir karar olduğunun altını çizen Köse, şunları söyledi: “Sahil yolu projesinin yanlış olduğunu ilgililere ilettik. Bize, bu yoldan vazgeçildiği ve yolun güneyden yapılacağı söylenmişti. Ama yol projesi tekrar gündeme geldi. Deniz dolgusu ile yol projesi yanlış bir karar. Bu yol yapılırsa Akçaabat yok olur. Akçaabat’ta turizm, deniz, kum, balık biter. Biz tünellerle viyadüklerle yolun güneyden geçmesini öneriyoruz. Böylece sahiller halkımıza kalır. İdare mahkemesine iptal için dava açacağız.”

YANDAŞ ŞİRKET Mİ YAPACAK?

Akçaabat Sahil Yolu Projesi’ni Türkiye’deki kamu ihalelerinin büyük bölümünü alan “gözde” yandaş şirketlerden birinin yapacağı da iddia edildi.