Kırklareli'de 44 yaşındaki Songül Akbaş, 2 gün önce hakkında uzaklaştırma kararı bulunan evli olduğu Zeynel Abidin Akbaş isimli erkek tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü.

Songül Akbaş, uzaklaştırma kararı aldırdığı Zeynel Abidin Akbaş tarafından katledildi

Kırklareli’nin Akalar Mahallesi’nde yaşayan Songül Akbaş, boşanmak istediği ve 2 gün önce hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Zeynel Abidin Akbaş tarafından tabancayla vuruldu.

Evden gelen silah seslerini duyan komşuları, polise haber verdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Songül Akbaş ve olay anında balkondan atlayan bir çocuğu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Songül Akbaş, buradaki tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirirken, vücudunda kırık oluşan çocuk tedaviye alındı.

Olayın ardından bölgeden koşarak kaçmaya çalışan Zeynel Abidin Akbaş ise polis ekiplerince yakalandı. Otopsisi tamamlanan Songül Akbaş'ın cansız bedeni dün Van'ın Erciş İlçesinde defnedildi.

ŞİDDETTEN KAÇIP ABLASININ EVİNE SIĞINMIŞ

Çimen Mahallesi'nde yaşayan ve inşaat işleri ile uğraşan Songül Akbaş’ın kardeşi Abdullah Görer, ablasının Zeynel Abidin Akbaş tarafından 25 yıldır şiddete maruz bırakıldığını söyledi. Görer, "Ablam, bu caninin işkenceleri ile yaşadı. Defalarca mahkemelere düştüler ama aile büyükleri toplanıp ailesi dağılmasın diye barıştırdı. Biz böylesine bir canilik yapacağını bilemedik. Ablam yine bu caninin işkenceleri sonucu daha önce 2 çocuğunu düşürdü ve bunlar hastane kayıtlarında mevcuttur" dedi.

Songül Akbaş’ın kısa süre önce Tokat’a ablasının yanına gittiğini belirten Görer, "Ablam bize dedi ki, bu insan beni öldürecek. Bu yaşadığı işkence karşısında Tokat’a kaçıp, kardeşimin evine sığındı. Bir süre sonra evine dönünce cani kocası olaydan önce takibe almış. Ablam bakkaldan alışveriş yaptıktan sonra takip edip peşinden eve gelerek kapıyı kırmış. Kapıyı kırıp içeri girince ablamın kafasına defalarca ateş etmiş" diye konuştu.

'YEĞENİM KAÇMASAYDI ONU DA ÖLDÜRECEKTİ’

Olay esnasında evin balkonundan atlayarak kaçmaya çalışan ve bu sırada ağır yaralandığı için Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren yeğeni M.A. ile ilgili de bilgi veren Görer, şunları kaydetti:

"Yeğenim balkondan atlayarak kaçmaya çalışmış. Eğer yeğenim kaçmasa onu da öldürecekmiş. 2'nci kattan atlayan yeğenimin birçok yerinde kırık var ve hayati tehlikesi devam ediyor. Son bir aydır devlet buna bir ay uzaklaştırma vermesine rağmen bu cani gelip ablamı evinde katletti. Ablamla en son 15 gün önce görüştüm ve bana bu cani beni öldürecek demişti. Biz bu caninin en büyük cezayı almasını istiyoruz. Yoksa bu kadın cinayetleri asla bitmez"

(DHA)