Ataması yapılmadığı için bir fabrikada işe giren ve iş cinayetinde yaşamını yitiren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Songur’un ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmaya sanıklardan iş güvenliği uzamanı katılırken vardiya amiri katılmadı. Mahkeme vardiya amirinin zorla getirilmesi kararını verdi. Duruşma, 21 Mayıs 2019 tarihine ertelendi. Duruşma sonrası açıklama yapan Songur’un avukatı Özgür Metin, “Bu […]

Songur’un davası başladı

Ataması yapılmadığı için bir fabrikada işe giren ve iş cinayetinde yaşamını yitiren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Songur’un ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmaya sanıklardan iş güvenliği uzamanı katılırken vardiya amiri katılmadı. Mahkeme vardiya amirinin zorla getirilmesi kararını verdi. Duruşma, 21 Mayıs 2019 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Songur’un avukatı Özgür Metin, “Bu yaşanan her ne kadar mahkemece iş kazası olarak nitelendirilse de bizim için iş cinayetidir. Burada da yaklaşık 20 gündür hiçbir iş güvenliği eğitimi almaksızın ve koruyucu ekipman verilmeksizin çalıştırılan Hasan Songur’a kusur verildiği bir yargılamadan bahsediyoruz. Taksirle öldürmeden açılıyor dava ama dosyanın içeriğine baktığınız zaman Hasan Songur olası kastla öldürme suçunu oluşturur. Bununla ilgili de itirazımızı yapacağız” dedi.