Ağabey Ersin Umut Güler: Bedeli ne olursa olsun, sonunda ölüm de olsa kardeşimi doğduğu büyüdüğü topraklara getireceğim

‘Sonu ölüm de olsa kardeşimi getireceğim’

ÇAĞLAR BALLIKTAŞ

Rojava’da 21 Eylül günü IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Aziz Güler’in cenazesinin, "Yukardan emir var, veremeyiz" denilerek 2.kez de verilmemesinin üzerine tepkiler büyümeye devam ediyor. Dün Ankara’da Mülkiyeler Birliği’nde bir araya gelen Aziz’in ailesi, dostları, Genç Sen üyeleri, çok sayıda emek ve meslek örgütü ile ÖDP ve HDP Güler’in cenazesinin bir an önce Türkiye’ye getirilmesi için çağrıda bulundu. Ağabey Ersin Umut Güler, “Bedeli ne olursa olsun, sonunda ölüm de olsa kardeşimi doğduğu, büyüdüğü topraklara getireceğim." dedi.

‘İntikam alıyorlar’
Kardeşinin cenazesini almak için gerekli yerlere yapılan başvurunun sonuçsuz kaldığını, en yakın zamanda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AHİM) başvuracaklarını belirten ağabey Güler şöyle devam etti: “ Bayramın 1. günü Azizle bayramlaştık. Saçını okşadım, yanaklarından öptüm. Bayramdan sonra Türkiye’ye geçip, Kaymakamla görüştük. Kaymakamlığa gitmeden, olumlu yönde karar alamayacağımız haberi geldi. Devlet, nasıl keyfi bir kararla yönetilebilir. Şu an da suç işliyorlar. Bize acı çektirmeye çalışıyorlar. Gerekli her şeyi yapacağız. Kral bizi cezalandırmak isterse buyursun cezalandırsın. Tek başına iktidar olamamanın intikamını cenazelerden alıyor.”

'Ona borcumuz var'
Ağabey Güler'in ardından konuşmaya devam eden, HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Hepimiz, bizim için mücadele eden insanların, mezarlarını bile yerinin belli olmayanların hikayesini dinleyerek buralara geldik. Aziz Güler bu topraklara bütün borcunu ödedi ve gitti. Şimdi bizim ona bir borcumuz var. Onun doğup büyüdüğü topraklara buluşmasını sağlamaktır. Zalimlerin zulmü varsa mazlumların onurlu mücadeleleri vardır.” ifadelerini kullandı.

‘AKP tepiniyor’
Ethem Sarısülük’ün ağabeyi ve HDP'den Milletvekili adayı Mustafa Sarısülük de zulüm etmenin AKP iktidarının DNA’sında olduğunu vurgularken “ AKP artık çocuklarımız cesetleri üzerinde tepinen bir hale döndü. Bu onların da tükenmişliğinin bir göstergesidir. Orada ölmüş olan bütün ailelerin evlatlarını bu topraklara getireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Kirli savaş taktiği’
İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da kirli bir savaş taktiği olan yeni bir durumla karşı karşıya bulunulduğunu vurgulayarak, uluslararası kuruluşların görevlerini hatırlamalarını istedi. Türkdoğan, “Bir kanunsuzluk söz konusu. Üzerimize düşen görevleri yapacağız. Bu cenazeler Türkiye’ye gelecek” dedi.