AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AKP’nin 40 ildeki belediye başkanlığı adayını açıkladı. Adaylar arasında kayyum da var vali de. Bir önceki dönem tarafsız olması gerekenler şimdi AKP’nin seçim çalışmasını yürütecek

Sorsanız tarafsızlar... Valilerle kayyumlarla yola devam dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yerel seçimleri için AKP’nin 40 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı. İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin adaylarını açıklamayan Erdoğan, seçim manifestosunu da önümüzdeki ay adayların tamamını ilan ettikten sonra açıklayacaklarını belirtti. Diyarbakır’a kayyum olarak atanan Cumali Atilla AKP’nin adayı olurken Antalya’da Menderes Türel aday olarak gösterildi.

Yine Hakkari’de Vali yardımcısı görevinde bulunan Cüneyt Epcim başkan adayı olarak sunuldu. Antep’e ise Fatma Şahin aday olarak gösterildi. Kayyum olarak atanan isimlerin ve Erdoğan’ın atadığı valilerin aday olarak gösterilmesi parti-devlet ilişkisinin resmiyet kazanması biçiminde yorumlandı. Öte yandan Erdoğan konuşmasının bir bölümünü daha önce ittifak yapmayacaklarını duyurdukları ancak son anda ittifaka yeşil ışık yaktığı ‘ortağı’ MHP Lideri Bahçeli’ye teşekküre ayırdı. Bahçeli’nin 3 büyük ilde aday çıkarmayacağız açıklaması Erdoğan’ı mutlu etti.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Devlet Bahçeli’ye teşekkür
Sayın Devlet Bahçeli’ye Cumhur İttifakı’na olan bağlılığını bugün birkez daha beyan ettiği için teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti olarak ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesinin en önemli noktalarından biri olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı’na bağlılığımız birkez daha beyan ediyoruz. Bahçeli’ye İstanbul’da, İzmir’de İstanbul’da aday çıkarmayacak AK Parti’yi destekleme kararı için ayrıca teşekkür ediyorum.

Belediye başkanı nasıl olur?
Bir belediye başkanı halkına tepeden bakamaz, belediye başkanı tecavuzu ehlidir, samimiyet ehlidir, gayet ehlidir. Önce millet önce memleket der. Bulunduğu görevde kibir, büyüklük taslama, millete tepeden bakma hastalığına kapılan hiç kimsenin AK Parti çatısı altında yeri olamaz. İnşallh 31 Mart 2019’da milletimizin gönlündeki yerini daha da güçlendireceğiz.

Ben şimdi size 94 öncesi İstanbul’dan bahsedeceğim; musluğundan suyu akmayan, çamurdan sokağına girilmeyen, kaldırımı zaten olmayan, kirden, isten havası solunmayan, ulaşımı sınırlı, iletişimi kopuk her tarafından lime lime olmuş bir şehirde siz insanlara istediğiniz kadar büyük projeler anlatın, beyhudedir. 16 yılda yaptığımız yatırımlarla bunları geride bıraktık. Artık milletimizle daha ileriye bakma aşamasındayım. AK Parti belediyecilik anlamında da daha büyük hedeflere yönelmiştir. Dün asgari ihtiyaçların karşılanmasının yollarını arıyorduk şimdi her anlamda muassır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmayı hedefliyoruz.