Sorunlar kültür-sanatla çözüme kavuşacak

Levent ÇETİN

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Bodrum Temsilciliği binasında gerçekleşen bir söyleşiye katıldı. Aras, 'Belediye yerel yönetimler ve Bodrum nasıl bir kent olmak istiyor, nasıl bir yerel yönetim arzu ediyoruz' başlığı altında katılımcıların sorularını yanıtladı.

İlçede birtakım sorunlarının çözümünün kültür ve sanat çalışmalarının artmasıyla çözüme kavuşacağına inandığını söyleyen Aras yakın gelecekte Bodrum Kültür AŞ’nin kurulacağını ifade etti:

"Bodrum’da artık şovenist mikro milliyetçi yaklaşımla hiçbir yere varamayız. Kucaklayıcı kapsayıcı olmak zorundayız. Bodrum 3500 yıllık bir kültürden geliyor, bir tarihi var. Önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent, kültürlerin burada bir harmonisi, uyumu var. Onun getirdiği çok önemli miras var. Şovenistlik derseniz bu Bodrum’un kültürel şovenistliği olması lazım. Yozlaşmayı önlememiz lazım. Bütçe konusunda Bodrum’un sıkıntısı olamaz olmamalı. 2019 yılında geldiğimizde bütçemiz 200 milyondu. 2020 Mart ayına geldiğinde bütçemizi 365 milyona çıkardık. Pandemi de zorluklara rağmen bütçemizi 2021’de 495 milyona çıkardık. Şu anda yüzde 90 üzerinde gerçekleşme ile kapatıyoruz. 2022 yılında 718 milyon olarak meclisten oy birliği ile geçti. Ekonomi, bütçe çok önemli."