ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengül, büyük kentlerde oyların...

ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengül, büyük kentlerde oyların sosyal demokrat partilerin halktan uzaklaşması yüzünden sağ partilere kaydığını söyledi. Doç. Şengül, TMMOB'un düzenlediği Ankara Kent Sorunları Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, "Örneğin, 1970'li yıllarda büyük kentlerde oyların çoğunu CHP almıştı. Büyükşehir belediye başkanlıklarının da neredeyse tamamı CHP'lilerin elindeydi. Ancak CHP'li başkanlar halka yönelik başarılı politikalar uygulamadılar, büyük projelere imza atamadılar, halka kendilerini sevdirmek bir yana onlara sırtlarını döndüler. Bunun sonucunda önce ANAP, ardından da AKP büyük kentlerde oylarını artırdı, yerel yönetimleri ele geçirdi. CHP son zamanlarda kentin varoşlarına bir şey söyleyemiyor" dedi.

CHP'nin genel politikasının ve belediye başkanlarının tutumlarının halkı sosyal demokrat siyasetten uzaklaştırdığını ve sağ partilere yönelttiğini anlatan Doç. Şengül, "CHP'liler şimdi AKP'li belediyelerin halka yaptıkları gıda, giyecek ve yakacak yardımlarını eleştiriyorlar. Bu politikada da bir yanlışlık var. CHP'liler alternatif politikalar üretmek zorunda" dedi.

ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU ANKARA