İzmir’de sosyal medya fenomeni 'Gaga Bulut' olarak tanınan Bulut Altuğ, sosyal medyada cinsel içerikli videolar paylaştığı, fotoğraf ve videolardaki kişilere ait görselleri kaldırmak için şantaj yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Sosyal medya fenomeni Gaga Bulut gözaltına alındı

'Gaga Bulut' olarak bilinen sosyal medya fenomen Bulut Altuğ, 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak vermek/ele geçirmek' ve 'şantaj' suçlarından gözaltına alındı.

DHA'nın aktardığına göre, sosyal medya fenomeni Bulut Altuğ'a ait olduğu bildirilen instagram hesabı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Ekipler, Bulut Altuğ'un, sosyal medya uygulamasından kanal açıp, cinsel içerikli videolar paylaştığı, bu fotoğraf ve videolardaki kişilere ait görselleri kaldırmak için şantaj yaptığını belirledi.

Hakkında 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirmek' ve 'şantaj' suçlarından soruşturma açılan Altuğ'a ait adrese bu sabah operasyon düzenlendi.

sosyal-medya-fenomeni-gaga-bulut-gozaltina-alindi-1106952-1.

Gözaltına alınan Altuğ'a ait çelik kasada, şantaj suçundan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 500 bin lira değerinde altın ve para ele geçirildi.

sosyal-medya-fenomeni-gaga-bulut-a-santaj-gozaltisi-1106944-1.

‘Gaga Bulut’ olarak bilinen Bulut Altuğ, 2018'de 'müstehcenlik ve çocuğun cinsel istismarı' suçundan yargılandığı davada 17 yıl hapse çarptırılmış, ceza Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Yeniden yargılanan Altuğ'un dosyası hakkında mahkeme 'düşme kararı' vermişti.