İstanbul'daki saldırı sonrasında sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle 14 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

Sosyal medya paylaşımlarından 14 kişiye gözaltı kararı

İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırılar sonrasında sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınanların sayısı 9'a yükseldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş'taki saldırı sonrasında, sosyal medyada çalışma başlattı.

Bu kapsamda sosyal medyadaki hesabında kendisini "sosyal medya danışmanı, yazar ve CHP 2014 İstanbul Yerel Seçim Kampanyası Sosyal Medya Direktörü" olarak tanıtan Mücahit Avcı da gözaltına alındı. CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Mücahit Avcı'nın CHP ile kurumsal bir ilişkisinin bulunmadığı duyuruldu.

sosyal-medya-paylasimlarindan-9-kisi-gozaltinda-221108-1.

Avcı'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olması sonrasında gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı listesinde yazar Cem Mumcu'nun da bulunduğu belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen Mücahit Avcı, Berfin Kadem, Beril Özbaş, Filiz Çolak, İbrahim Budak, Şükrü Keskin, Bayram Taşkın, Emirhan Akbulut ve Faruk Akbaş emniyete götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan Mumcu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi ise halen aranıyor.

Savcılığın talimatı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğünde konuyla ilgili bir ekip kurulduğu ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.