Sosyal medyada alay konusu oldu: Saç ektirmek de caiz değilmiş

İlahiyatçı Nureddin Yıldız'ın "Kadınların 90 kilometre hızın üzerinde araba sürmesi caiz değildir" açıklamasının ardından skandal bir fetva daha ortaya çıktı.

Kadiri tarikatının televizyonu TV2000’de konuşan 'Seyyid Muhammed Bütün Hocaefendi' olarak anılan bir şahıs, saç ekiminin Hz. Muhammed tarafından yasaklandığını söyledi.

Bütün isimli gericinin sözleri sosyal medyada alay konusu oldu.

Saç ekimi yapmanın da, yaptırmanın da caiz olmadığını öne süren Bütün, Hz. Muhammed'in saçı dökülen bir kız için kendisine başvuran anneye izin vermediğini ve "Allah saç ekene ve ektirene lanet etsin" şeklinde bir hadis bulunduğunu iddia etti.

Seyyid Muhammed Bütün, şöyle devam etti: "Saç ektirmek kesinlikle caiz değildir. Peygamber efendimiz yasaklıyor. Allah saç ekene ve ektirene lanet etsin" şeklinde hadis olduğunu iddia etti. Peygamber efendimiz zamanında saçı dökülen bir kız vardı, annesi gelip peygamber efendimize sordu, kendisi buna izin vermedi. Kendi saçı bile olsa saç ekmek caiz değildir."

HZ. MUHAMMED DÖNEMİNDE SAÇ EKİMİ VAR MIYDI?

Bütün'ün sözlerinin ardından sosyal medya kullancıları görüntülerle ve fetvayla alay etti.

Twitter kullanıcıları, paylaşılan videonun altında "Hz. Muhammed zamanında saç ektirme diye bir şey mi vardı?" diye sordu.