Almanya’daki halk sağlığı kurumu Robert Koch Enstitüsü, ülkede yeni koronavirüs vakalarının düşmeye devam ettiğini ancak bunu korumak için sosyal mesafe kuralının 'yeni normal' olması gerektiğini belirtti

"Sosyal mesafe ‘yeni normal’ olmalı"

Robert Koch Enstitüsü başkanı Lothar Wieler, R katsayısının (enfekte bir kişinin virüsü bulaştırdığı kişi sayısı) düşmesini çok iyi haber olduğunu, ancak vaka sayılarının düşmeye devam etmesi için sosyal mesafe kuralının ‘yeni normal’ olması gerektiğini ifade etti. Wieler, ayrıca ikinci, hatta belki de üçüncü dalga salgına karşı uyarıda bulundu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Weiler, “bilim insanlarının büyük çoğunluğu ikinci dalganın kesin olduğunu söylerken, birçoğu da üçüncü dalga tahmininde bulunuyor” ifadelerini kullandı ve gelecekteki dalgalar için ülkelerin daha hazırlıklı odluğunu söyledi.

Almanya’da yapılan günlük test sayısının 142 bin olduğunu belirten Wieler, ksııtlamalar gevşetilmeye başlandığı için bu sayıyı artırmanın önemli olduğunu belirtti.

Almanya’da geçen hafta 700 ile 1.600 arasında değişen yeni vaka sayıları Pazartesi günü 685’e düştü.

Robert Koch Enstitüsü, ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısının 163 bin 860, can kaybının ise 6.831 olduğunu bildirdi.