Emekçi Hareket Partisi’nin (EHP) İstanbul Sosyalist Bağımsız Adayı Özge Akman İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih’teki binasının önünde açılamalarda bulundu. Akman, 34 milyar liralık belediye bütçesinin betonun yarattığı rant için değil kamu yararına nasıl kullanılabileceğinden bahsetti. Akman konuşmasında “Burası İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Bu binada yıllarca rantçılar oturdu, betoncular oturdu, paragözler oturdu, yani biz İstanbulluların emeğine hep hükmedenler oturdu. Biz […]

Sosyalist Bağımsız Aday Özge Akman: Bu kenti el birliği ile yönetmeye hazırız

Emekçi Hareket Partisi’nin (EHP) İstanbul Sosyalist Bağımsız Adayı Özge Akman İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih’teki binasının önünde açılamalarda bulundu.

Akman, 34 milyar liralık belediye bütçesinin betonun yarattığı rant için değil kamu yararına nasıl kullanılabileceğinden bahsetti.

Akman konuşmasında “Burası İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Bu binada yıllarca rantçılar oturdu, betoncular oturdu, paragözler oturdu, yani biz İstanbulluların emeğine hep hükmedenler oturdu. Biz bugün İstanbulu emek verenlerin yönetebileceğini, bu kar düzenini alaşağı edebileceğimizi ilan etmek için buradayız” dedi.

Kamunun karı, rantı değil halkı düşünmesi gerektiğini söyleyen Akman, “Belediye 2 domates soğanı tanzim sattığında kamunun zararının derdine düşenlere, bu şehre yığılan betonların köprüleri havalimanlarının zararının derdine düşmeyi göstereceğiz. Bu kenti betonla değil yeşille bitki örtüsüyle yaşatmayı da göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU KENTİ EL BİRLİĞİYLE YÖNETMEYE HAZIRIZ” 

Özge Akman, “Bu tutarsızlığı alaşağı edeceğiz.Bu kente emek verenlerin sırtından geçinenlerin o koltuklardan inmesi de mümkün. Yeni rantçıları, müteahhitleri, piyasacıları seçmemesi de mümkün.Emek verenlerin siyasal programı hazır. Emek verenlerin partisi EHP ve ben İstanbul’a emek verenlerin adayı olarak bu kenti el birliğiyle yönetmeye hazırım. Bu programı İstanbulluların desteğiyle, oylarıyla el birliğiyle uygulayacağız. Hazırız, adayız, desteklerinizle, biz kazanacağız, emek verenler kazanacak” diyerek açıklamasını sonlandırdı.