Sol, sosyalist parti ve örgütler, yayınladıkları yeni yıl mesajlarında tek adam rejimine karşı eşit, özgür ve laik bir ülkenin inşası için mücadele çağrısında bulundu.

Sosyalistlerden yeni yıl mesajı: Yeni bir başlangıç için mücadeleyi büyütelim

POLİTİKA SERVİSİ

Sol sosyalist parti ve yapılar yayınladıkları yeni yıl mesajında tek adam rejimine karşı eşit, özgür, laik, bir ülke inşası için mücadelenin daha da yükseltilmesi çağrısı yaptı.

SOL PARTİ: BU YIL ONLAR OLMAYACAK

AKP’li son yıllar geride kalıyor. 20 yıldır AKP’ye karşı mücadele etmenin onuruyla, şimdi yeni yılda yeni bir başlangıca hazırız. Umudumuz var! Çünkü eşitlik, özgürlük, laiklik ve bağımsızlık için yollara düşen bir parti var! Türkiye’nin SOL Parti’si var! SOL’u birlikte çoğaltacağımız yeni günlere merhaba.

TKP: ONLAR KAYBEDECEK, BİZ KAZANACAĞIZ

Bugün milyarlarca insan yeni umutlarla, yeni hayallerle yeni yılı karşılayacak. Bizim ise tek bir hayalimiz var: Bu aşağılık düzeni yıkıp insanca yaşayacağımız, eşitlik, özgürlük ve refah timsali bir ülke kurmak. Umudumuz var, hayalimiz var; 2023 bizim yılımız olacak. Sen, ben yan yana gelip biz olacağız. Onlar kaybedecek, biz mutlaka kazanacağız. Biz buradayız, ya sen?

EMEP: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Bu topraklarda yetişen dünya şairi Nazım Hikmet'in "gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, ekmek, gül ve hürriyet günleri" dizelerinde ifade ettiği günlerin mücadelemizle yaratılacağı bir yıl olması dileğiyle... Birleşe birleşe kazanacağız. Yeni yıl kutlu olsun!

HALKEVLERİ: DİRENENLERİN YILI OLSUN

Yeni bir yıla girerken, yeniye olan heyecanımızla, huzurlu, sağlıklı, mutlu, eşit ve özgür bir dünyada yaşamak isterken, bizden çalınanları geri almak için, daha fazla dayanışma, mücadele ve direnişle birbirimizde güç verelim. Eşit, özgür, barış içinde bir dünyayı birlikte kuralım. 2023 direnenlerin yılı olsun.

TKH: DÜNYAYI SOSYALİZM KURTARACAK

Dünyada ve ülkemizde patronların egemenliğinin ve emperyalizmin saldırganlığının devam ettiği bir yılı daha kapattık. Türkiye’de yaşanan derin ekonomik kriz ortamında, gericiliğin hız kesmeden tüm toplumu teslim almaya çalıştığı, ülkemize takılan emperyalist boyunduruğun daha sıkı hale geldiği ve baskının, adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve sömürünün katmerleştiği bir yılı daha geride bıraktık. 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yüzüncü yılı olması vesilesiyle Türkiye işçi sınıfının mücadelesi açısından da önem taşıyan dönem olacaktır. 2023’te yeni bir Cumhuriyet, emekçilerin yüzyılı için ileri.

SMF: ZORLU BİR MÜCADELE YILINA HAZIRLANALIM!

Zorlu bir mücadele yılını daha geride bırakıyoruz. 2022 yılında AKP/MHP faşist iktidarının ülkemiz emekçi ve ezilenlerine yönelik saldırıları hız kesmeden devam etti.

Ağır ekonomik kriz, milyonlarca yoksul yarattı. Buna rağmen 2022, tüm baskı ve saldırılar karşısında emekçilerin ve ezilenlerin direniş geleneğini sürdürdüğü bir yıl oldu. Bu direnç, egemenlerin, milyonların temel hak ve özgürlüklerine yönelik saldırılarından kolay sonuç almayacaklarını bir kez daha ispatladı. 2023 yılının da milyonlarca emekçi açısından çetin bir yıl olacağı açık. Bu zorlu yılı, birleşik mücadeleyi de büyüterek karşılamaya hazırız. Yeni yıl vesilesiyle, coğrafyamız ve dünyanın birçok yerinde direnen emekçilerin ve ezilenlerin yeni yılını kutluyoruz.