Tepkiler üzerine Erdoğan kıdem tazminatı değişikliğinde geri adım attı. Öztrak, ‘Kıdem meselesini Saray’ın sosyete damadı çıkardı. Şimdi vazgeçmiş görünüyorlar. Yaptıkları bütün düzenlemeler adaletsiz’ dedi.

‘Sosyete damat’ın işleri bütün bunlar

Politika Servisi

Çalışanların, emekçilerin, sendikaların aylardır süren mücadelesi AKP’ye bir geri adım daha attırdı. Kıdem tazminatının gasbına karşı yurdun dört bir yanında devam eden eylemler sonrasında Saray, düzenlemeyi şimdilik askıya aldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 'adil değil' diyerek kıdem tazminatında yapılması düşünülen değişikliği şimdilik rafa kaldırdı. Cuma namazı sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Kıdem tazminatı hususunda adil bir konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil değil, doğru değil" dedi.

KIDEMİ KİM ÇIKARDI?

Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak konuyla ilgili 'Kıdem tazminatı meselesini kim çıkarttı? Saray'ın sosyete damadı. Şimdi adil olmayan bir düzenleme yapamayız diye bu işten vazgeçmiş görünüyorlar. Yaptıkları diğer düzenlemelere bakarsanız hepsi adaletsiz. Ücretsiz izin gibi ' ifadelerini kullandı.

İşçilere büyük bir tuzak kurulduğunu kaydeden Öztrak, “Ücretsiz izne gönderilen işçiler, işsiz görünmeyecek, istihdamda sayılacak. Sosyete damat ve ekibinin işsizliği düşük göstermek için bulduğu yeni yöntem de bu” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ'YE SESLENDİ: BOP BEKÇİSİ

Öztrak, baroları bölen yasaya da sert tepki göstererek MHP lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Öztrak, “AKP'nin grup başkan vekili 'FETÖ PKK baro kursun arkadaş' diyor. Ama bundan daha üzücü olanı Saray'ın koalisyon ortağı Bahçeli'nin bu sözlere gık çıkarmamasıdır. Hayırdır sayın Bahçeli? Ortağınız bu ülkede PKK, FETÖ baro kurabilir derken sizin buna bir itirazınız olmayacak mı? Sarayın bekçisi olunca büyük Ortadoğu projesinin de mi bekçisi oldunuz?” dedi.

FETÖ İLE POZ VERENLER KENDİLERİ

15 Temmuz darbe girişimine de değinerek AKP ve yandaş yazarları sert sözlerle eleştiren Öztrak, şu ifadeleri kullandı: “FETÖ'yü devletin kılcal damarlarına kadar yerleştiren Erdoğan başta olmak üzere, FETÖ ile yan yana fotoğraf çektiren bazı kendini bilmezler partimize genel başkanımıza olmadık iftiralar atıyor” dedi.

‘ŞAHSIM’ OLARAK DEVREDE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hazırladığı istihdam paketi konusunda açıklamalarda bulunan Erdoğan kıdem tazminatı çalışmasında gelinen son noktanın sorulması üzerine şöyle dedi: "Bu yeni döneme aktarılan bir şey. Kendileriyle yine görüşmelerimiz gerek Bakanlık gerek şahsım olarak devam edecek. Kıdem tazminatı hususunda da adil bir konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil değil, doğru değil."

Erdoğan Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili de “Böyle bir adım atmak biraz zor. Şu anda gündemimizde böyle bir durum yok. Ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacak" şeklinde konuştu.