AKP’li Bayrampaşa Belediyesi, 5-10 dakikalık gösteriler için on binlerce liralık ödemeler yaparken öğrencilere sadece 150 ile 250 TL arasında burs veriyor.

Şova imkân var ama öğrencilere yok

İsmail ARI

Hayat pahalılığının en fazla hissedildiği kentlerin başında İstanbul geliyor. Buna rağmen belediyeler savurganlığa devam ediyor. Belediye bütçeleri halk için değil yandaşları zengin etmek için kullanılıyor. Bu durumun en çarpıcı örneklerinden biri de AKP’li Bayrampaşa Belediyesi’nde gözler önüne serildi.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumunda Denetim Komisyonu raporu görüşüldü. Denetim Komisyonu’nda yer alan CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Dal, belediyenin kamuoyundan sakladığı harcamaları açıkladı.

Belediye Meclisi’nde konuşan CHP’li Dal, belediyenin 2022 yılında kiraladığı 92 araç için KDV hariç 21,4 milyon TL harcadığını belirtti. Belediye, yakıt alımı için de KDV hariç 224,4 milyon TL’lik harcama yaptı.

CHP’li Dal’ın tespit ettiği en dikkat çekici harcamalar ise belediyenin ramazan ayında düzenlediği etkinliklere dair oldu. Dal, belediyenin etkinlikler için yaptığı harcamaları şu şekilde sıraladı:

•"15 gün boyunca günde sadece 5 dakika sahnelenen Nasreddin Hoca tiplemesi için 24 bin TL+KDV,

•Yine 15 gün boyunca günde sadece 5 dakika sahnelenen illüzyon gösterisi için 40 bin 500 TL+KDV,

•15 gün boyunca günde 10 dakika sahnelenen gölge oyunu için toplam 60 bin TL+KDV,

•Aynı şekilde sahnelenen orta oyunu için de yine 60 bin TL+KDV olarak sözleşme yapıldığı görülmüştür. Bunlar yapılan yüksek fiyatlandırmalardan sadece bazıları. Yapılan organizasyonu değil, fiyatları eleştirdiğimizin bilinmesini isteriz."

BELEDİYE SADAKA GİBİ BURS VERİYOR

Dal, belediyenin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verdiği bursları da eleştirdi. “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bütçesinin önceki yıllara göre arttırılmasına rağmen özellikle öğrenci burslarının da enflasyona yenildiği ve oldukça düşük düzeyde kaldığı görülmüştür” diyen Dal, sözlerine şöyle devam etti:

“İlkokul öğrencisi için 150 TL, ortaokul öğrencisi için 200 TL ve lise öğrencisi için ise 250 TL burs vermenin oldukça düşük olduğu kanaatindeyiz. Üstelik bu bursları sadece altı ay için verdiğiniz unutulmamalıdır.”