İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlattığı 'terör teftişi' ile ilgili Ekrem İmamoğlu'na destek verdi. Soyer, "Yanınızda olmaya, desteğimizi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

Soyer'den İmamoğlu'na destek: Yolumuz uzun, gelecek günler güzel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) ‘terör iltisaklı’ olduğu iddia edilen çalışanlarla ilgili müfettiş incelemesi başlatmasına ilişkin Başkan Ekrem İmamoğlu'na destek verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Soyer, "@ekrem_imamoglu Başkanım yolumuz uzun, gelecek günler güzel" dedi.

Soyer, mesajında, "Adaletin, hukukun üstünlüğünün siyasete feda edilmeyeceği bir memleketi hep birlikte kuracağız. Yanınızda olmaya, desteğimizi büyütmeye devam edeceğiz…" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ‘terör iltisaklı’ olduğu iddia edilen çalışanlarla ilgili müfettiş incelemesi başlatmıştı.

İmamoğlu, gelişme üzerinr CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapmış ve şunları söylemişti:

"İBB iştiraklerinde bir kişinin işe girmeyle ilgili prosedürleri bellidir. Adli sicil kaydı istersiniz, o kişi bu belgeyi de Adalet Bakanlığı'ndan alır. O zaman İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açıyor. Soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığı. Biz çünkü işe aldığımız her çalışanın adli sicil kaydını isteriz. Dolayısıyla bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de bu 557 teröristi tutuklamıyorsa İçişleri Bakanlığı olduğunu düşünüyorum hatta bakanın kendisi olduğunu düşünüyorum. Ben bu denli risk taşıyan güvenliği bu kadar riske taşıdığını gördüğü bir İçişleri Bakanıyla ilgili bir işlem başlatmıyorsa da ben bir vatandaş olarak Sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyorum.

'Polis katili, Bylock kullanan kişiler tespit edildi' diyor bakan. Bunu gevrek gevrek basına söylüyor. Madem bunlar tespit edildi sen ne yapıyorsun orada! Ya ben istihbarat teşkilatı mıyım? Niye oturuyorsun. Derhal istifa etmesi lazım."