Soykan ödülünü Gezi tutuklularına adadı
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Bu yıl, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından ilk defa basın alanında verilen Çağdaş Yaşam Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Gazetecilik mesleğini kamu yararını önceleyerek yürüten, cemaat ve tarikatların karanlık yüzlerini kamuoyu ile paylaşan gazetemiz yazarı Timur Soykan ve gazeteci Murat Ağırel ödüle layık görüldü. Soykan ödülünü Gezi tutuklularına armağan etti.

Cumhuriyet’in 100.yıl onuruna ilk defa bu yıl verilen Çağdaş Yaşam Onur Ödülü töreni, Bakırköy Belediye Tiyatroları Yunus Emre Kültür Merkezi-Turhan Tuzcu Sahnesi'nde gerçekleşti. Törende açılış konuşmasını yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Laik Cumhuriyet’in kazanımlarından ülkeyi uzaklaştırmak isteyen güçler sürekli olarak karşımıza çıksa da Sayın Soykan ve Sayın Ağırel gibi gazetecilerimizin cesareti, iradesi ve emekleriyle çocuklarımız için aydınlık bir geleceği mümkün kılacak, tüm yurttaşlarımızın çağdaş Türkiye hayalinin karanlığa hapsedilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Ardından törende, İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç konuşma yaptı. Saraç, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olarak varlığını sürdürmesi için her zaman ve her koşulda mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizerek ÇYDD’nin unutulmaz Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaktığı meşalenin genç kuşaklarla birlikte geleceği aydınlatmaya devam edeceğini vurguladı.