İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan gitsin" diyenlere seslenerek, "'Tayyip Erdoğan gitsin' diyenler, onun yerine neyi koyacaksınız?" ifadelerini kullandı. CHP'li belediyeleri hedef alan Soylu, "4 yıldır hayatınıza dokunan ne yaptılar?" dedi.

Kaynak: AA
Soylu, CHP'li belediyeleri hedef aldı: 4 yıldır ne yaptılar?

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Kağıthane'de STK'ler ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Burada konuşan Soylu, muhalefeti ve CHP'li belediyeleri hedef aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef alan Soylu, "Bizim hayatımıza metrolarla İstanbul'un tarihi eserleriyle bize bırakılan miraslarla İstanbul'u buluşturmakla dokundu. Peki 4 yıldır İstanbul'da bir belediye başkanı var. 4 yıldır hayatınıza dokunan ne yaptılar? Bir tek şey söyleyin ya. Şimdi bunlar Türkiye'de iktidara talipler. Ankara'da ne yaptılar? İzmir'de ne yaptılar?" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, muhalefetin "Tayyip Erdoğan gitsin" söyleminde bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kuzey Irak'ta ve Kuzey Suriye'de terör devletini kurdurmak isteyenleri mi koyacaksınız? 'Tayyip Erdoğan gitsin' diyenler, onun yerine neyi koyacaksınız? Yıllarca aile yapımız bizi ayakta tuttu, binbir badireden geçtik. Aile yapımızda dayanışarak, annemizle babamızla teyzemizle dedemizle halamızla beraber ayakta durduk. Şimdi diyorlar ki 'Erkekle erkek evlenecek, kadınla kadın evlenecek.' Bunu Türkiye'ye getirecekler. Tayyip Erdoğan gitsin de yerine bunlar mı gelsin? Peki Tayyip Erdoğan gitsin de yerine kim gelsin? Bunu sormak istiyorum. 15 Temmuz'u kim yaptı bu ülkede? FETÖ. Kimin için yaptı? Amerikan için yaptı. Şimdi diyorlar ki 'FETÖ'den devletten attıklarımızın tamamını FETÖ'den tekrar devlete getireceğiz, devleti tekrar onlara teslim edeceğiz.' diyorlar. Tayyip Erdoğan gitsin de FETÖ'cüler tekrar devlete hakim mi olsunlar, tekrar o karanlık günleri mi yaşayalım, tekrar Türkiye'de bombalar patlatsın, tekrar Türkiye'de FETÖ, PKK işbirliği mi yapılsın? Dün akşam Diyarbakır ailelerinden birisinin daha evladını terör örgütünden ikna ettiler, geldi, şimdi adalete teslim oluyor. Terör örgütünün içini söküyoruz. Peki Diyarbakır Anneleri orada niye oturuyorlar? Çünkü evladı HDP'den, evladı belediyedeki festivallerden ve belediyeden PKK'ya gitmiş. 'Tayyip Erdoğan gitsin, Doğu ve Güneydoğu yine karışsın' diyenlere bu milletin vereceği cevabı elbette ki bu milletin kanaatine, takdirine ve onayına bırakmak lazım."