Artan kira ve yurt fiyatlarına karşı öğrencilerin 24 ilde gerçekleştirdiği barınma eylemlerini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2243 kişiden 310'u öğrenci, sol marjinal gruplarla ilişkililer” dedi.

Soylu’dan barınma eylemlerine bildik sözler: Çoğu öğrenci değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artan kira ve yurt fiyatlarına karşı barınma hakkına dikkat çeken eylemler gerçekleştiren gençler hakkında ‘açıklama’ yaptı.

24 ildeki eylemlere 2243 kişinin katıldığını, bunlardan 310'unun öğrenci olduğunu söyleyen Soylu, bu öğrencilerin tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmadığını öne sürdü. Soylu, gençlerin sol marjinal gruplarla ilişkisi olduğunun belirlendiğini iddia etti.

Aydın Didim Polis Moral Merkezi’ndeki Toplumsal Olayları Müzakere Kursu’nda konuşan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Bu topraklarda yaşayanlar, gece gündüz çalışıp en iyisini yapmakla mükelleftir. Tam 300 yıl önce bizi bir kör kuyuya itmek istediler. Batı'yla aramızda 300 yıllık bir makas var. Eğer biz bu makası kapatmak istiyorsak onlardan daha çok çalışmalıyız. Onlardan daha mükemmelini yapmak ve açık vermemek zorundayız.

Gelecek nesildeki meslektaşlarınız sizin yaşadıklarınızı yaşamayabilir. Neredeyse görmediğiniz şey kalmadı. Ekonomik kaos yaratmak isteyenlerden, toplumsal olaylar üzerinden darbe gerçekleştirmeye çalışanlara kadar, demokrasiyi, özgürlüğü, insan haklarını istismar etmek isteyenlere kadar her şeyi gördünüz.

24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, bunlardan 310’u öğrenci. Bunların tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor. Bizi terör örgütlerinden, vandal yapılardan ayıran hukuktur. Batı’yı tapınak haline getirmeyin"