İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye tedbirlere, yapılan çağrılara uydu mu?" şeklindeki soruya, "Hafta sonu itibariyle halkımız, yüzde 99.70 oranında alınan tedbirlere uydu" ifadelerini kullandı

Soylu'dan 'Türkiye koronavirüs çağrılarına uydu mu?' sorusuna yanıt

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün Hürriyet'te yayımlanan yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı söyleşiyi aktardı.

Selvi'nin "Türkiye tedbirlere, yapılan çağrılara uydu mu?" sorusuna yanıt veren Soylu, "Hafta sonu itibariyle halkımız, yüzde 99.70 oranında alınan tedbirlere uydu. Cumartesi saat 17-18’den pazartesi günü öğlene kadar Türkiye’de hiç uçuş olmadı” dedi.

Soylu, şöyle devam etti: "Önemli ölçüde şehir hareketliliği düşmüş durumdadır. Cuma günü yüzde 80’di. Cumartesi-pazar itibarıyla söyleyebilirim, yüzde 90 civarında hayat durdu. Daha doğrusu halkımız yüzde 90 civarında hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı çağrılara uydu. İkincisi, bugün sabah itibarıyla da (Pazartesi) zorunlu işler hariç vatandaşımızın bu çağrılara halen uyduğu, evinden çıkmadığı yönündeydi."

Selvinin, “Halkımız aldığınız tedbirlere riayet ederse sokağa çıkma yasağına ihtiyaç ortadan kalkar mı?" sorusuna Soylu, şu şekilde yanı verdi:

"Özellikle bu konularda alınan kararlara uyan milletimizin hemen hemen çoğu. Uymayan istisna. Bu önemli bir şey. Bu toplumsal işbirliğinin ne kadar güçlü bir noktada olduğunun belki de en önemli tezahürüdür. Buna kamu da riayet ediyor. Kamu bu işlemlerin uygulanması için riayet ediyor. Bunu da, bir şey daha söyleyeyim, yumuşak gücüyle yapıyor. Biraz önce bana bir video geldi. 65 yaşında bir köylü vatandaşımızın tarlasını süren bir jandarma gördüm. Yaşlı vatandaşlarımızın odununu kesen görevliler gördüm. Hem demokratik bir katılım var. Hem demokratik bir olgunluk var. Bu önemli bir süreçtir. Bence sorduğunuz sorunun cevabı burada var."