Bakan Soylu, cumartesi günü Van Gölü'nde batan mülteci teknesinde ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı

Soylu'dan Van'da batan göçmen teknesi açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Gölü'nde batan göçmen teknesiyle ilgili olarak "Batan teknede 55-60 kaçak göçmen olduğunu değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Gölü'nde teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Teknenin içinde 55-60 kaçak göçmenin bulunduğuna yönelik bir değerlendirmeye ulaşıldı. Medeni Akbaş dahil olmak üzere 11 kişi gözaltında, ilgili köyün muhtarı açığa alındı. Teknenin 110-120 metre dipte olduğu tahmin ediliyor. Henüz yeri tespit edilmiş değil. Ankara'dan Row cihazı (su altı görüntüleme cihazı) getirildi. Bir iç gölde ilk kez böyle bir batık arama çalışması gerçekleştirdik."

NE OLMUŞTU?
Van'da 27 Haziran'da saat 22.00 sıralarında Gevaş ilçesine bağlı Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki Altınsaç Mahallesi'nde tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı hem Van hem de Bitlis'te güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde çalışması başlatmıştı. Kayıp kişilerden Medeni Akbaş, 28 Haziran'da saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesine bağlı Çitören Mahallesi'nde bulunmuş ancak kayıp olduğu iddia edilen tekne ve Sedat Akbaş'a ait ize rastlanmamıştı. Arama çalışmalarına akşam saatlerinde ara verilmişti.

Daha sonra yapılan çalışmalarla 5 yabancı uyruklu kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.