Soylu, metruk bina polemiğini sürdürüyor

HABER MERKEZİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında polemiğe yol açan metruk binaların yıkımı konusu bir kez daha gündeme geldi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması’na katıldı.

Dün yine metruk binaların yıkımdan bahseden Soylu, şunları söyledi: Muhtarlarımızın mücadelesi de unutulacak bir mücadele değildir. En önemli mücadele uyuşturucu mücadelesidir. Metruk binaların kaldırılıp, orada uyuşturucu kullanılmasını, kötü kötü işler yapılmasını engellemek için mücadele ediyorlar. 2019’da çıkan bir kanun var. Eğer böyle bir metruk bina görürseniz bu bina asayişe, huzura, kamu düzenine yönelik anlayış eksikliği görüyorsanız, şu adımları atarsınız. Ama sen burayı yıkamazsın asayişten dolayı diye mahkeme kararı getirirlerse yapacağımız bir şey yok, ama miras davası yürürken o ayrı bir şeydir.”

Geçen ay başında Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi’nde konuşan Soylu, “Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin” ifadelerini kullanmıştı. Soylu’nun bu sözlerine yanıt veren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti” şeklinde yanıt vermişti.