İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerçeklerle bağı olmayan yeni iddialar ile seçim kampanyasına devam ediyor.

Kaynak: İHA
Soylu sınır tanımadı: ‘Erdoğan gitsin’ diyenler, ‘Devletin başına FETÖ'yü getireceğiz’ diyorlar
Fotoğraf: AA

Yürüttüğü seçim kampanyasını gerçek dışı iddialar üzerine kuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez de “Erdoğan gitsin diyenler, ‘Devletin başına FETÖ'yü getireceğiz' diyorlar” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çorum'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün arkasında Amerika'nın olduğunu ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'nin engellenmeye çalışıldığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Soylu, "Kemal Kılıçdaroğlu'na 3 tane koyun verseniz kaybeder mi, kaybeder. Bu koyunların ruhu var biliyorsunuz, onlar kaybolsa da akşam ahırına geri döner ama 'Bay bay Kemal' evinin yolunu kaybeder bulamaz. Koyunlar yolunu bulur 'Bay bay Kemal' yolunu bulamaz. O yolunu nerede buluyor biliyor musunuz? O yolunu Amerika'daki hamburgercide buluyor. Avrupa'daki İngiltere'deki faiz bankerlerinde buluyor" dedi.

Devleti FETÖ'cülerden arındırdıklarını savunan Bakan Soylu, "Tayyip Erdoğan gitsin diyenler kim gelsin diyorlar biliyor musunuz söyleyeyim; 15 Temmuz'u kim yaptı, Amerika. Kime yaptırdı, FETÖ'ye yaptırdı değil mi? Devleti FETÖ'cülerden arındırdık mı? Şimdi 'Devletin başına 'FETÖ'yü getireceğiz' diyorlar. 'Tayyip Erdoğan gitsin' diyenler söylüyor. 'Tayyip Erdoğan gitsin' diyenler başka bir şeyi daha ifade ediyorlar. Bu ülkeye 'LGBT getireceğiz' diyorlar. Bu ülkede darbeler gördük. Bu ülkede günde 30-40 tane evladımız ay yıldızlı tabutta bu milletin omuzlarında kelime-i şehadetlerle taşındığını gördük. Bunların hepsini bu millet yaşadı" diye konuştu.