Ankara’daki ‘Güvenli İnternet Günü’ programında konuşan Bakan Arslan, Türkiye’de sansür olmadığını iddia etti. Sözünü kesen robota ise sinirlenerek, “Robotu kim kontrol ediyorsa gereğini yapın” dedi

Sözünü kesen robotu susturup ‘Türkiye’de sansür yok’ dedi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ‘Güvenli İnternet Günü’ programında sözünü kesen robota sinirlendi, “Robotu kim kontrol ediyorsa gereğini yapın” dedi. Dünya Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında Ankara’daki Bilim Teknolojileri Merkez Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen programda, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, kendisine yavaş konuşması gerektiğini söyleyen Robot Sanbot’a tepki gösterdi. Robot Sanbot daha sonra yeniden programlandı. Ankara’da yapılan Güvenli İnternet Günü programında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fethi Sayan’ın ardından kürsüye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çıktı.

Arslan’ın konuşma sırasında güvenli internetin önemine değindi. Programın sunucusu olan robot Sanbot araya girerek “Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” dedi. Robotun bu sözleri Arslan’ı rahatsız etti.

Konuşmasında internete getirilmek istenen RTÜK denetimine de değinen Bakan Arslan, “Bugün televizyonlarda sansür mü var? Her program yayınlanabiliyor” dedi. Arslan şöyle devam etti: “Herkes hakkaniyet ölçülerinde, insanımızın ülkemizin değer yargıları çerçevesinde yayın yapabiliyor. Özetlemek gerekirse televizyonda her ne yapılıyorsa aynısının internette de yapılabilmesini istiyoruz. Bunun dışında bir yanlışlık varsa elbette ki engellenmesi o yanlışa müdahale edilmesi gerekir. Nitekim getirilen düzenlemenin amacı budur. Bence başka amaçlar çıkarıp ‘Sansür getiriyor’ demek kadar yanlış bir şey yok. Ahlaki değerler var, müstehcenlik var.”