Spotify'ın yeni tasarımı

Spotify’ın ücretsiz servisine gelecek değişiklikler birkaç haftadır teknoloji dünyasının gündeminde. Spotify belirli kullanıcılarla ücretsiz servise özel yenilenmiş kullanıcı arayüzünü test etmeye başladı.

The Verge, yeni arayüze ait bazı ekran görüntülerini paylaştı.

Site, bu ekran görüntülerinin gelecek hafta beklenen ücretsiz mobil versiyonun yeni hâli olduğunu doğrulayamıyor ancak tahminler bu yönde. Ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla belirli çalma listelerindeki parçaların isteğe göre seçilip çalınması imkanının bulunduğu görülüyor.

spotify-in-yeni-tasarimi-453246-1.

Bloomberg geçen hafta geçtiği haberde yapılacak değişikliklerin özellikle mobil kullanıcıları hedefleyeceğini belirtmişti.

Spotify’ın mobile özel ücretsiz versiyonunda da bir takım değişiklikler bulunuyor. Belirli çalma listeleri isteğe göre çalınabilecek. Ekran görüntüsündeki “Gold Edition” çalma listesinde, parçalar tek tek seçilip çalınabiliyor. Çalma listesi sadece karıştır modunda çalınabiliyorsa, yeni tasarlanan mavi renkli karıştır ikonuyla gösteriliyor. Mevcut durumdaki ücretsiz üyelikte, tüm çalma listeleri sadece karıştır modunda çalınabiliyor.

spotify-in-yeni-tasarimi-453247-1.

Spotify’ın sızan ekran görüntüleri, ücretsiz servisteki her şeyin yeniden tasarlandığını gösteriyor.

Spotify’ın bu ayın başlarında test etmekte olduğu sesle kontrol özelliği ise şimdilik güncellemde yer almıyor gibi görünüyor.

Spotify'ın Ocak 2018 itibarıyla açıklanan 70 milyon paralı üyenin de içinde olduğu, toplam 159 milyon abonesi bulunuyor.