Star'dan tasfiye edilen yandaşlar 'karar'ını verdi

Hükümetin yayın organı görevini sürdüren Star'dan geçtiğimiz günlerde tasfiye edilen yandaş isimler Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan'ın 'karar' adında bir internet sitesi kurma kararı aldığı öğrenildi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen işadamı ve TürkMedya sahibi Ethem Sancak, söz konusu isimlerle görüş ayrılıkları yaşadıklarını, kendileriyle çalışmak istemedikleri için bu kararı aldıklarını bildirmişti.

Medyaya yansıyan haberlere göre ise Star gazetesinin promosyon için kamu bankalarından çektiği kredinin 2 milyon lirası Karaalioğlu’nun ekibi tarafından iç edildiği ve olayın ortaya çıkması sonucu Sancak ile Karaalioğlu’nun arasının açıldığı iddia edilmişti.

Gerçek Gündem'den Gülay Özata'nın haberine göre Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan'ın yeni bir gazete kurması bekleniyordu fakat internet sitesinde karar kılındı. Karar.com.tr adlı internet sitesinin hayata geçirileceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre karar.com.tr, 2 milyon lira sermaye ile kurulacak. İnternet sitesinde Elif Çakır, Hakan Albayrak gibi Star gazetesinden ayrılan isimler de yazılarıyla yer alacak. İnternet sitesinin yanında basılı bir gazete ise olmayacak.

Yandaş medyada deprem: Yayın yönetmenleri kovuldu

Yandaş medyada tasfiyeye Sancak yorumu: Tarzımız uyuşmadı

Medyada yandaşına kıyan yandaşlardan açıklama: Her şey 'yeni Türkiye' için..