Stavroz, VW Arena sahnesinde

Elektronik müziği bambaşka açılardan yorumlayan, dans müziğinin sınırlarını aşan Belçikalı ekip Stavroz 8 Şubat Gecesi Volkswagen Arena’da sahne alacak.

Gecenin organizasyonunu ise Suma Beach ve RX Istanbul’un güçlerini birleştirdiği “Sweet Union” oluşumu üstleniyor. Konser için biletler bugece.co'dan temin edilebilecek.

STAVROZ HAKKINDA

Stavroz, dans müziğine getirdiği canlı yaklaşımla Belçika’nın 2010’larda müzik dünyasına kazandırdığı en dinamik ekip. Her ikisi de DJ, müzisyen ve ses mühendisi olan Ijsbrand De Wilde ve Gert Beazar tarafından üniversite günlerinde Belçika’nın Gent şehrinde kurulan grup, gitarist Maxim Helincks ve Pieter De Meester’ın katılımıyla son şeklini aldı.

House ritimlerini canlı perküsyonlar, devinimli baslar, gitar, klavye ve trompet unsurlarıyla çevreleyerek insan ruhunun inceliklerine dokunan, davetkar bir atmosfer kuran Stavroz, farklı ses boyutları yaratmaya yönelik bitmek bilmeyen iştahı sayesinde elektronik dans müziğini sınırların çok ötesine taşıyor. Grubun caz, folk ve world müzikten beslenen kompozisyonları, insanın aynı anda hem zihnini hem de vücudunu harekete geçiriyor. Bu açık fikirli yaklaşımın özünde Stavroz üyelerinin başta Pink Floyd, Paul Simon, Radiohead, Daft Punk, Amon Tobin ve The Knife olmak üzere oldukça geniş bir ilham havuzunda kulaç atması.

Stavroz, 2011’den bu yana mini konsept albüm yaklaşımıyla tasarladığı bir dizi EP yayınladı ve her yeni adımında müzikal hikaye anlatıcılığında daha da akıcılaştı.