Premier Lig ekiplerinden Aston Villa, teknik direktörlüğe İngiliz futbolunun unutulmaz isimlerinden Steven Gerrard’ı getirdiğini açıkladı. Gerrard, Rangers’ı 10 yıl aradan sonra İskoçya şampiyonu yapmıştı.

Steven Gerrard, Aston Villa’nın başına geçti

Dean Smith ile yollarını ayıran Premier Lig ekiplerinden Aston Villa, İngiliz futbolunun ve Liverpool’un efsane isimlerinden Steven Gerrard’ı takımın başına getirdi. Birmingham ekibi, 41 yaşındaki Gerrard ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Steven Gerrard, transferin ardından yaptığı ilk açıklamada, “Aston Villa, İngiliz futbolunda harika bir geçmişe ve kültüre sahip. Bu kulübün teknik direktörü olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bana böyle bir kulübü yönetme fırsatı verdiği için Glasgow Rangers’a teşekkür ediyorum. Rangers, kalbimde her zaman özel bir yere sahip olacak” dedi.

Gerrard, 3 senedir İskoçya’nın önde gelen kulüplerinden Glasgow Rangers’ı yönetiyordu. İngiliz menajer, geçen sezon Rangers’a 10 yıl sonra ilk İskoç Ligi şampiyonluğunu yaşatmıştı.

Sezon başında Jack Grealish’i astronomik bir bonservis bedeliyle Manchester City’e gönderen ve bu transferden gelen parayla Danny Ings gibi birkaç önemli futbolcuyu kadrosuna katan Villa ise üst üste aldığı 5 mağlubiyetten sonra geçen pazar günü teknik direktörü Dean Smith’in görevine son vermişti.

Son olarak Southampton’a deplasmanda 1-0 mağlup olan bordo mavili takım, Premier Lig’de düşme hattının iki sıra üstünde, 16’ncı basamakta yer alıyor.