Mamak Barınma Hakkı Bürosu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak Bölgesi’nde hayata geçirmeye çalıştığı kentsel dönüşüm projelerini protesto etmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Esra Koçak  Ankara

Mamak Barınma Hakkı Bürosu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak Bölgesi’nde hayata geçirmeye çalıştığı kentsel dönüşüm projelerini protesto etmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Kentsel yağmayı durduracağız” pankartı açan Mamak Halkı “Barınma hakkımız söke söke alırız”, “rant için değil, halk için kentsel dönüşüm” , “işgalci değil, hak sahibiyiz” sloganları attı.
BİNLERCE LİRA BORÇLANACAĞIZ!
Mamak halkı adına basın açıklamasını okuyan Fuat Keser , yapılmak istenin dönüşüm değil rant olduğunu belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamış olduğu 1 ve 6. Etap onaylı imar planlarında emsal değerlerinin 2,5 yüksekliklerinin serbest olduğu, toplam proje alanındaki konut alanıyla hesaplandığı zaman projenin mahkeme kararlarında açıklandığı gibi bir rant projesi olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine gönderilen tebligatla Kusunlar’dan konut satılacağı söylenerek zorla sözleşme imzalamaya çağırıldıklarını belirten Keser, bu durumda Mamak halkına mahalle dışından bir yerde ev satılmak istendiğini ve binlerce lira borçlandırılacaklarını dile getirdi. Devlet Su İşleri’nden aldıkları bilirkişi raporlarında mahallenin dere yatağı üzerinde olduğuna ve buralarda yapılacak evlerin 3. katına kadar imar izni verilmeyeceğine değinildiğini söyleyen Keser, “şu anda belediyenin atmış olduğu temeller su altındadır” dedi. Basın açıklamasının ardından Mamak halkı, proje iptal edilene kadar mücadelelerinin süreceğini duyurdu.