Google Play Store
App Store

Sol Kültür’ün desteği ile Nurşen Bakır tarafından hazırlanan “Şu Fatsa’nın Yolları” belgeseli, Berlin’in ardından Frankfurt ve Münih’te de gösterilecek.

‘Şu Fatsa’nın Yolları’ Frankfurt ve Münih’te

BirGün FRANKFURT

1970’li yıllarda Karadeniz kıyısındaki Fatsa ilçesinde yürütülen devrimci mücadeleyi anlatan belgesel film “Şu Fatsa’nın Yolları”, 28 Kasım Pazar günü Frankfurt ve Münih’te gösterilecek.

Nurşen Bakır yönetiminde Sol Kültür tarafından hazırlanan film, ilk olarak 12 Eylül’de Ankara’da, ardından Türkiye’nin çeşitli kentlerinde ve geçtiğimiz hafta da Almanya’nın başkenti Berlin’de gösterilmişti.

Frankfurt’ta Haziran Kültür Evi’nde ve Münih’te “Eine WeltHaus”taki film etkinliklerinde Hessen ve Bavyera eyaletlerindeki korona önlemleri kapsamındaki kurallar geçerli olacak. Etkinlikler pandemi sınırlamalarına uygun olarak düzenlenecek.

Yönetmen Nurşen Bakır’ın Frankfurt’taki film gösterimine ve ardından gerçekleştirilecek söyleşiye katılacağı öğrenildi. Münih’teki gösterimin ardından “Demokrasi ve devrimci hareketler” konulu bir tartışma toplantısı gerçekleştirilecek.

Her iki etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiler şöyle;

Frankfurt:

Haziran Kültür Evi, 28 Kasım Pazar, saat 15.00

Hausener Obergasse 5 H, 60488 Frankfurt M

Münih:

28 Kasım Pazar, saat 14.00

EineWeltHaus

Schwanthalerstr. 80, RGB 80336 Münih

ŞU FATSA’NIN YOLLARI HAKKINDA

Şu Fatsa’nın Yolları 1970’li yıllarda Karadeniz’in Fatsa ilçesinde yürütülen mücadeleyi anlatan bir belgesel film.

Nurşen Bakır yönetiminde gerçekleştirilen çalışmada o dönemde ülkenin her yanını saran faşist saldırılar, cinayetler ve katliamlarla adeta bir iç savaş ortamının yaşandığı bir ortamda; küçük bir ilçede yaşayan devrimcilerin, halkın yüz yüze kaldığı sorunlara kollektif bir anlayışla çözümler üreterek, sosyalist bir gelecek idealine has bir doğrudan demokrasi anlayışını geliştirmelerine yer veriliyor.

Çok zor koşullar altında, büyük fedakarlıklarla ilmek ilmek örülerek yürütülen bir mücadele...

Doğru bir siyaset anlayışıyla halkla bütünleşmenin verdiği büyük bir coşku, sevinçler, acılar ve hayal kırıklıkları...

Fikri Sönmez’in ismiyle simgeleşen bu mücadele sonuçta tank paletleri altında ezilerek sonlandırılmış da olsa, o dönemde mücadele içinde birer özne olarak yer alan kadın ve erkeklerin içtenlikli ve duygu dolu tanıklıklarıyla birlikte geleceğe yol gösteren büyük bir umut taşıyor.

Filmin yönetmeni Nurşen Bakır’ın bundan önceki ‘Karık’ isimli belgeseli de aynı şekilde, 1970’li yıllarda Uşak iline bağlı Büyükkayalı köyünde yürütülen mücadeleyi anlatan bir çalışmaydı.